Procesory | AMD | Čipy

Tento týden přijdou nové procesory AMD Ryzen 2000. Známe parametry i ceny

Ve čtvrtek AMD představí novou, v pořadí již druhou generaci desktopových procesorů řady Ryzen. Ty budou postavené na vylepšené architektuře Zen+ a dostanou dvoutisícové označování. AMD už předem zveřejnilo základní přehled modelů, které se objeví v prodeji jako první.

Nové procesory AMD Ryzen řady 5 a 7 budou vyráběné 12nm technologií a k dispozici budou v počátku pouze čtyři modely – dva ze série 7 a dva pro řadu 5. Nejvyšším modelem bude Ryzen 7 2700X s osmi jádry a frekvencí 3,7 GHz až 4,3 GHz v režimu Turbo. Tento procesor bude mít i vysoké TDP 105 W, na což bude připraven i nový vzduchový chladič Wraith Prism. Koncová cena u nás bude kolem 8 290 korun s DPH.

Snímek obrazovky 2018-04-16 v 13.45.35.png
Základní přehled a ceny nových Ryzenů od AMD

V nabídce jsou dvě osmijádra a dvě šestijádra, nejlevnější model Ryzen 5 2600 bude mít základní frekvenci 3,4 GHz a Turbo pak až 3,9 GHz při TDP 65 W. Cena za tento model bude 4 990 korun s DPH.

Procesory bude možné osadit do základních desek se socketem AM4, bude ale vyžadována aktualizace biosu. Pro využití všech nových funkcí procesoru ale AMD představí i nový čipset X470, který bude součástí nových základních desek.

U nových procesorů se můžete setkat i s označením Pinnacle Ridge, což je kódové interní označení této nové řady.

Diskuze (99) Další článek: Applu unikl interní dokument o tom, jak trestá zaměstnance kvůli únikům informací

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,