Umělá inteligence | Microsoft Office

Tenhle AI doplněk za vás bude psát ve Wordu. Zaplatíte ale hned dvakrát

Dalo se očekávat, že se v dohledné době dočkáme umělé inteligence v textových procesorech, aby za nás mohla psát texty. Microsoft sám něco takového podle neoficiálních informací chystá. Než se ale stačil se svým řešením vytasit, vznikl doplněk pro Word, který roli ghostwritera zastane.

Nazývá se také jednoduše Ghostwriter. Nástroj od Creative Data Studios je založený na ChatGPT a funguje tak, jak si to zřejmě představujete – zadáte pokyny a pak budete sledovat, jak se tvoří výsledek.

Podívejte se na video, jak může takový ghostwring vypadat:

Doplněk zmiňujeme spíše pro zajímavost – tímhle směrem se textové procesory pravděpodobně budou ubírat. Na druhou stranu v současnosti Ghostwritera nejspíš využije málokdo, zvlášť pokud jde o neanglické jazyky. Jeden licenční klíč stojí 10 dolarů (asi 220 Kč) v základní verzi, kde můžete počítat s ročním přísunem oprav. Napíše vám dva odstavce.

Dražší verze stojí 25 dolarů (asi 550 Kč) a v ní si už délku odpovědi nakonfigurujete ručně. Budete mít přístup ke všem modelům od OpenAI, navíc máte zaručeny i nové funkce. Ale pozor, vaše investování tímto neskončí.

Musíte si totiž od OpenAI vyžádat klíč k API. Nově příchozí mohou získat tokeny v hodnotě 18 dolarů, ale dál už za používání musíte platit OpenAI. Cena se odvíjí od použitého modelu. Nejpokročilejší Davinci stojí 0,02 dolaru za tisíc tokenů, tj. zhruba 750 slov.


Podívejte se na Týden Živě, jehož část napsala umělá inteligence:

Zdroje: Creative Data Studios via Thurrott.com

Diskuze (3) Další článek: Pěkné slevy od Apple Watch přes iPhony až po MacBooky. iWant láká na otevření prodejny Apple Premium Partner

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,