Telegram | WhatsApp | Instant Messaging

Telegram přichází s importem konverzací z jiných aplikací. Třeba WhatsAppu či Line

Komunikátor Telegram se snaží naplno využít situace, kdy mnoho uživatelů hledá alternativu k populárnímu WhatsAppu. Nyní přichází s funkcí, která umožní přenést konverzace právě z kecálku od Facebooku, či z Line a KakaoTalk.

Nedávno se Telegram pochlubil celosvětově 500 miliony aktivních uživatelů, přičemž desítky milionů přibyly v uplynulém měsíci. Služba tak chce usnadnit přechod novým uživatelům, kteří sem zavítají právě z WhatsAppu, Line či KakaoTalk. V nejnovější verzi aplikace pro iOS je totiž možné si importovat jednotlivé konverzace.

image.png 
Takto vypadá obrazovka po úspěšném importu

Importovat lze jak samotné konverzace jeden na jednoho, tak i skupinové chaty. Proces je přitom jednoduchý, je ale nutné jej provést pro každou konverzaci, kterou chcete přenést. Další podmínkou je, aby obě strany již měly Telegram a existovala tedy konverzace (či skupina), kam je možné obsah přenést. Můžete si ale vše uložit i do osobní složky uložených zpráv.

Každá konverzace se přenáší samostatně

V původní aplikaci (tedy např. WhatsAppu) otevřete chat a zvolte možnosti ukryté pod třemi tečkami. Pod položkou více je exportovat chat. Následně jen z obrazovky vyberte Telegram a uvnitř něj konverzaci, do které zprávy chcete přenést.

400100400175_307400.jpg400150200627_90260.jpg400150100500_88371.jpg 
Import do Telegramu zabere pár chvil

Všechny přenesené zprávy budou označený příznakem a zařadí se jako nově příchozí, byť datum u zprávy odpovídá původní. Novinka je tak vhodná pouze pro export v případě, že jste si s daným kontaktem na Telegramu doposud nepsali. V opačném případě vám může udělat v konverzaci nepořádek.

Novinka je dostupná v nejnovější verzi aplikace jak pro Android, tak i iOS. Na Androidu k tomu přináší vylepšení animací, přehrávání zpráv a další drobnosti.

Telegram podporuje i připnuté zprávy ve skupinových konverzacích:

Diskuze (2) Další článek: AMD má opět rekordní tržby podpořené zvýšenými prodeji CPU i GPU

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,