Telecom nejen ISDN pozitivní

Na CD Telecomu byl v jednom dokumentu odhalen makrovir.
V tomto týdnu rozesílal SPT Telecom několik stovek CD-ROM s multimediálně zpracovaným obsahem všech přednášek mezinárodní konference o ISDN "Komunikace pro vaši budoucnost", která se konala ve dnech 28.-29.9. 1998 v Praze v hotelu Fórum.

S bezesporu zajímavými informacemi obdrželi adresáti (většinou účastníci zmíněné konference) i nechtěný dárek v podobě souboru \PREZENTACE\prez03_cisler.ppt, který je nakažen jedním z běžných typů makroviru, napadajícího makra v tabulkách MS Excelu, který je schopna detekovat většina současných antivirových programů (například AVAST).

Vina za toto nedopatření však padá, spíše než na našeho monopolního operátora, na agenturu, která finální verzi zmíněného CD-ROM připravovala a je zodpovědná za finální realizaci včetně prověření na známé druhy virů.

Tato drobná epizoda je nám - všem uživatelům počítačů další připomínkou známého faktu, že opatrnosti není nikdy dost a obezřetnost není na místě jen u shareware kopírovaného od kamaráda, ale v principu i u oficiálních firemních produktů (zvláště jedná-li se o jednoúčelový produkt s omezeným nákladem, kde lze nedostatečnou kontrolu předpokládat s větší pravděpodobností než u médií vyráběných ve velkých nákladech).

Váš názor Další článek: Internetové obchody zaznamenaly vánoční šílenství

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,