Tekutá Tesla, kterou můžete vypít: tequila ve stylové lahvi přijde na bezmála 7000 korun

Jsou to už více než dva roky od okamžiku, kdy Elon Musk na Twitteru oznámil, že pracuje na vlastní tequile, kterou mínil nabízet pod značkou Tesla. Krátce na to však lehce výstřední nápad, který někteří vnímali jako vtip, narazil na nepříjemný problém v podobě nutnosti získat ochrannou známku.

Na tequilu se totiž, podobně jako například na šampaňské, vztahují přísná pravidla pro označení původu. Dle nich musí být nápoj s tímto označením vyráběn z modré agáve a může se vyrábět pouze v pěti mexických regionech: v celém státě Jalisco a v určitých oblastech států Guanajuato, Michoacán, Nayarit a Tamaulipas.

Připít si Teslou

Dva roky bylo „ticho po pěšině“ a vypadalo to, že celý projekt skončil u ledu. O to větší bylo překvapení, když se na webu Tesly skutečně objevila stránka s nabídkou tequily ve stylové lahvi ve tvaru blesku.

Jedna lahev přijde na 250 dolarů, což je v přepočtu přibližně 6810 českých korun včetně DPH. Pokud jste při čtení této informace začali z peněženky dolovat platební kartu, budete si bohužel muset nechat zajít chuť: při pokusu o nákup z Česka narazíte na hlášku „Omlouváme se, Tesla Tequila není ve vaší zemi k dispozici.“

Podívejme se tedy alespoň na „technické parametry“. Jedna lahev obsahuje 750 mililitrů destilátu se 40 % alkoholu. Označení Anejo znamená, že se jedná o nejvyzrálejší a nejkvalitnější tequilu, která zraje v dubových sudech jeden až tři roky. Měla by se vyznačovat výraznou chutí, vůní a sytou barvou.

Elonova tequila

Z informací na webových stránkách lze vyčíst, že producentem tohoto dozajista lahodného moku je malá americká firma Nosotros Tequila. Ta pro výrobu používá kombinaci rostlin agáve půl napůl z horských a nížinných oblastí mexického státu Jalisco. Zatímco horské agáve dávají tequile sladký úvod, ty z nížin přinášejí bylinkový závěr.

Tesla Tequila je nabízena jako limitovaná edice. Dle popisku na webu zrála patnáct měsíců v sudech z francouzského dubu, které by měly přinést jemnou a vytříbenou chuť, následně byla ručně stáčena do skleněných lahví. Velmi lákavě působí také popis chuťového zážitku: tequila Tesla prý chutná po sušeném ovoci s vanilkou, zatímco v závěru se v ústech rozvine chuť skořice.

Novinku si mohou objednat zákazníci z vybraných států USA s tím, že zahájení dodávek je plánováno na konec tohoto roku. Z důvodu očekávaného velkého zájmu jsou prodeje omezeny na dvě lahve na jednu objednávku.

Diskuze (13) Další článek: Stejné a přece jiné. Srovnání chytrých hodinek Honor Watch GS Pro a Huawei Watch GT2 Pro

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,