Tektronix tiskne na B4

Firma Tektronix se také účastní boje o trh s barevnými tiskárnami - ještě před koncem roku představila firma PS Pro nové přírůstky do rodiny barevných tiskáren.
Firma Tektronix se také účastní boje o trh s barevnými tiskárnami - ještě před koncem roku představila firma PS Pro nové přírůstky do rodiny barevných tiskáren. Jedná se o dvě barevné laserové tiskárny Phaser 740 a 780 (formátu A4 a A3) a tiskárnu na tuhý inkoust Phaser 840 (formátu A4). Hlavní devizou představovaných tiskáren je síťová podpora v základních modelech, PostScript Level 3, vysoká rychlost tisku a řada technologických inovací zajištěných pomocí firmware tiskárny.

Obchodní variantou přechodu na barevný laserový tisk je Phaser 740L. Za 65 tisíc lze koupit model 740, ovšem součástí dodávky nejsou barevné tonery - tudíž lze tisknout pouze černou. Po dokoupení torerů již lze tisknout jako na plnohodnotném modelu 740. Další dobrý obchodní tah je černý inkoust zdarma u modelu 840. Pro tisk prezentací je to zajímavá varianta. A hlavně se tak výrazně sníží náklady na černý tisk - tudíž se nabízí zajímavá alternativa pro černý laserový tisk.

Pro koncového uživatele je celý humbuk okolo barevného laserového tisku jedině přínosem. Černou laserovou tiskárnu s možností barevného tisku lze pořídit za 65 tisíc a barevnou laserovku vybavenou síťovým rozhraním za 90. Ovšem ceny zajisté ještě půjdou dolů. Osobně se domnívám, že rozumná hranice pro barevnou laserovou tiskárnu bude tak 50 až 60 tisíc korun. Bohužel formát A3 se stále ještě drží s cenou hodně vysoko. A přitom by jej řada kancelářských aplikací ocenila. Ovšem současné cenové pásmo 230 - 250 tisíc korun je pro značnou část podniků nedostupné.

Váš názor Další článek: Service Pack 4 pro česká NT je tu!

Témata článku: , , , , , , ,