TEDx Prague: konference formátu TED v Praze

V Praze se 20. listopadu uskuteční TEDx, nezávisle organizované setkání založené na principech světoznámé konference TED. Na rozdíl od tradičních konferencí je TED trochu jinou akcí, řečníci z řad vědců, podnikatelů či politiků zde přednáší na různorodá témata a snaží se inspirovat ostatní. Netradiční formát a nezávislost na jedné konkrétní firmě, produktu či problému pomohl konferenci TED k celosvětovému zájmu. TEDx pak označuje nezávisle organizovaná setkání na stejném principu.

TedXPrague.jpg

Hlavním tématem pražského TEDx je ReStart, s podtitulem Začněme jinak. Program celodenní akce bude rozdělen do tří bloků s názvy: Rekreace – Odpočinek a znovu(s)tvoření, Naděje - děti a vzdělávání, ReCyklace civilizace. Mezi řečníky najdete například „vesmírného architekta“ Tomáše Rouska, Romana Nerudu, experta na umělou inteligenci nebo Marka Erbena, 14letého animátora filmů.

TEDx Prague proběhne v sobotu 20. listopadu ve vršovickém kině Vzlet a potrvá celý den. Podrobné informace a možnost registrace najdete na www.tedxprague.cz.

Vydavatelství Mladá Fronta je mediálním partnerem akce.

Váš názor Další článek: Facebook dá lidem e-mail a úplně nový typ komunikace

Témata článku: , , , , , , , ,