TechWeb Encyclopedia - nevysychající zdroj informací

Zhruba před rokem jsem potřeboval dovysvětlit pár pojmů z oblasti informačních technologií a GIS. Proto jsem začal hledat na Internetu ucelenou encyklopedii, či výkladový slovník některých pojmů. A našel jsem.
Zhruba před rokem jsem potřeboval dovysvětlit pár pojmů z oblasti informačních technologií a GIS. Proto jsem začal hledat na Internetu ucelenou encyklopedii, či výkladový slovník některých pojmů. Moje snaha byla korunována úspěchem. Na adrese http://WWW.TechWeb.com jsem narazil na encyklopedii, která mi nabídla řadu odpovědí na mé otázky.

Encyklopedie k 14. lednu 1999 obsahuje více než 11 000 termínů z oblasti výpočetní techniky a přidružených vědeckých oborů. Přístup k encyklopedii má prakticky každý, kdo vlastní připojení na Internet. A kdo by připojení na Internet neměl, může si předplatit TechWeb Encyclopedia CD, ne němž je celá encyklopedie vydávána v přehledné podobě. Na tomto CD však mimo jiné naleznete i mnohem více, než ne síti Internet, jelikož CD obsahuje i autorská díla, více než 1,200 obrázků, animace a video, či dokonce mluvené slovo. CD stojí. $64 dolarů a je možno jej předplatit na bezplatném telefonním čísle 888 815-3772, mezi 9:00-18:00 Východního času, či emailem: sales@computerlanguage.com

Computer Desktop encyklopedii (CD verze TechWeb encyklopedie) nabízí firma:

COMPUTER LANGUAGE COMPANY, 5521 State Park Road, Point Pleasant, PA 18950, Fax: 215 297-8424

Více informací získáte na adrese: https://www.comcat.com/~clc/home.html

Před tím, než si CD zakoupíte, je možno přes Internet stáhnout demo.

Důsledným prohledáváním jsem přišel na mnoho zajímavých definic. Jako je například Geocoding, GIS, image processing atd. A pokud vám TechWeb oznámí, že vámi požadované téma nezná, můžete pomocí Internetu do encyklopedie zadávat i své vlastní termíny. Stačí k tomu pouze zadat váš email a přenést vámi požadovanou odpověď do textového pole. Téma pak bude posouzeno a doplněno do databáze.

Jelikož je TechWeb server umístěn v Americe, je jazykem, kterým se s vámi TechWeb Encyclopedia baví angličtina. Proto, jestli i vy budete zapisovat nová témata do encyklopedie, musíte je zapisovat v angličtině.

Zdroj: GEOInfo

Váš názor Další článek: XML by měla být největší revolucí nejen v Internetu v roce 1999

Témata článku: , , , , , , ,