Technosonic MP-101: šikovný lenoch

Rozporuplný dojem zanechal Technosonic MP-101. Má výborné menu v češtině s podporou dlouhých jmen i diakritiky, poradí si s českými titulky v DivX, ale interface přístroje je velmi pomalý, takže někdy vás ne zrovna taktně nechá čekat, než si rozmyslí, co vlastně udělá.

Hodnocení

Jak je uvedeno v úvodu, Technosonic MP-101 zapůsobil rozporuplně. Je lokalizovaný do češtiny, včetně podpory českých titulků v DivX. Obsahuje výborné souborové menu, které si poradí s dlouhými názvy i s diakritikou, zobrazí ID3 tagy a informace o souborech. Perfektně je vyřešena funkce zoom. Přehrávač také obsahuje DVI výstup a podporu HDTV, díky čemuž získává i bonus v našem hodnocení.

Nevýhodou může být nutnost vždy na začátku volit, jaký typ souborů budeme chtít přehrávat. Ale hlavním negativem přehrávače je jeho těžkopádnost. Po celou dobu testování jsem měl pocit, že něco není v pořádku. Bylo to ale způsobeno opravdu jen tím, že přístroj reaguje pomalu na příkazy a celkově se chová dosti líně. Výjimkou není ani to, že se dostanete do situace, kdy nemůžete zrušit zvolenou akci, která se ne a ne dokončit. A poslední poznámku si neodpustím k ceně, která je příliš vysoká.

Výsledné hodnocení 61%
Design, provedení a ovládací prvky 72%
Příslušenství, manuál, výstupy 86%
Vlastnosti a nastavení 68%
Podpora médií 66%
DVD přehrávání 64%
VCD, SVCD přehrávání 90%
Přehrávání zvuku 47%
Formáty zvuku 45%
Prohlížení obrázků 61%
DivX, XviD a MPEG-4 přehrávání, titulky 68%
Formáty komprimovaného MPEG-4 videa 54%
Inovační technologie 12%

Za půjčení přehrávače děkujeme firmě Elko (www.elko.cz). Cena přístroje je přibližně 5000 Kč včetně DPH.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,