Technologické firmy zasáhl obrovský propad hodnoty ve stovkách miliard dolarů. Propadla se i cena bitcoinu

Ve středu se objevil propad napříč technologickými firmami, který byl poměrně nečekaný. Dotkl se větších i menších technologických firem a ovlivnil i hodnotu kryptoměn.

S obrovskou ztrátu hodnoty na burze se potýká i hlavní pětka největších technologických společností, mezi které patří Apple, Google (Alphabet), Amazon, Facebook nebo Netflix. Jen u těchto společností se v součtu jedná o propad o více než 172 miliard dolarů, přičemž nejvíce ztratil Amazon, a to konkrétně 56 miliard dolarů během jediného dne (-6 %).

Apple během jediného dne ztratil 4,6 %, respektive 51 miliard dolarů ze své tržní hodnoty a z pohledu procent nejhůře dopadl Netflix, jehož hodnota se propadla o 8 % (-13 miliard dolarů).

Celý index S&P 500 se za jediný den propadl o 3,3 %, Nasdaq o 4,1 % a Dow Jones Industrial Average o 3,2 %.

Klepněte pro větší obrázek
Propad se dotkl i kryptoměn

Propad se dotkl i kryptoměn, které opět prožívají „krvavé“ chvíle a hodnota bitcoinu klesla pod hranici 6 300 dolarů, přičemž druhá největší kryptoměna – ethereum, se potýká ještě s větším zásahem, kdy se cena za jedno ethereum dostala během jediného dne na pouhých 200 dolarů (-11 %).

Velký výprodej dle analytiků reaguje na předešlé dlouhodobější stoupání, na kterém se svezly všechny velké technologické společnosti, přičemž dvě z nich – Apple a Amazon, dokonce poprvé v historii překonaly magickou hodnotu jednoho bilionu dolarů.

Diskuze (19) Další článek: Nové Sticky Notes z Windows 10 zamíří na Android a iOS. Propojí se i s Outlookem a OneNote

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,