Technet 2009: Hyper-V, Server 2008 R2 a Surface

Diskuze čtenářů k článku

11. 03. 2009 10:57

Surface bude k vidění v MICu v Brně (http://www.msic.cz)... ještě v termínu 22. – 24.4.09. Kdo máte zájem se přijít podívat, napište nám přes http://blogs.msdn.com/vyvojari/default.aspx....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 23:52

Noze chlapci, upokojte sa. Zhlboka sa nadychnut a vydychnut. Microsoft prezentoval svoje vyrobky, redakcia Zive o tom napisala reportaz, tak ich uz tolko nepranierujte. Novinari reportaze pisu, je to normalna vec. Novinar moze mat na vec svoj nazor, ale pisat by mal to, co na konferenciach a akciach pocul. Tzn. ked pride novinar na politicky miting, tak ma napisat, co politici hovorili a nie to, co si o tom mysli.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2009 08:33

V tomto vlakne vyskakuje iba "bigsam72"

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 12:36

Jen kratky dotaz. Jaky je rozdil mezi tim zazracnym stolkem a na lezato upevnenym dotykovym LCD pripojenym k PC s odpovidajicim systemem? Teda krom toho, ze system s PC a dotykacem je levnejsi, dostupnejsi, lehci, vyuzitelnejsi a ma zlomkovou spotrebu.

Nemyslim to jako rejpal, fakt mi unika smysl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 10. 03. 2009 13:34

Rozdíl je především v tom, že to není dotykový displej v pravém slova smyslu - uvnitř se nalézá několik kamer s vysokým rozlišením, které snímají pohyb, směr a případně obsah. Systém zjistí, jestli je na stole položený mobil, nebo je to naopak váš prst či třeba vizitka s Microsoft Tag kódem, který přečte a přeloží.

Surface skutečně nelze srovnávat s dotykovým displejem. Každopádně se tomuto zařízení budeme věnovat i nadále a snad se objeví i nějaké video s ukázkou.

Schéma vnitřku: http://tinyurl.com/dectgu

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
10. 03. 2009 14:28

Výhody:

- Na Surfacu je tvrdá deska, kterou jen tak nepoškrábete, což je v provozu nutnost. Tuto desku lze navíc snadno a levně vyměnit

- Reaguje nejen na prsty, ale na jakýkoliv předmět

- Umí číst tzv. mozaikový kód položený na povrch (bohužel standardní čárkový kód zatím ne)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 21:26

jj odolnejsi povrch, ma-li to fungovat i jako stolek na kavu, bych ocekaval, ale spis bych to oznacil jako kosmetiku. Ne konstrukcni orisek, kvuli kteremu se budou vyskytovat tri exemplare v Evrope, ktere si staty pujcuji jako vzacnost. Ze je tam kamera je zrejme z clanku, cteni kodu muze byt nekdy dejme tomu uzitecna vec, ale stejne mi to prijde jako nalezato instalovana interaktivni tabule, jen se zadni projekci. Dneska jich ma kazda zakladni skola nekolik. Doufam, ze skutecne vyhody tu nekdy proberete

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2009 10:04

Jednou ze vlastností tohoto jsou možnosti ovládání. Vzhledem k tomu, že používá kamery, je možné rozlišovat velké množství různých vstupů. Na prezentaci říkal, že tam zkoušeli 90 doteků od 9 lidí naráz a surface to vše detekoval bez problémů. Další možností detekce je "blob" což je oblast, která už je moc velká aby se dala označit za prst a poslední možností je využít ony "interaktivní karty" které využívají jistý druh 2D kódu vytištěného na spodní straně.

Dalším plusem je SDK spojené s tímto, které umožňuje rychlý a kvalitní vývoj za pomoci .NETu a WPFka. Toto SDK je ale dostupné, pouze vlastníkovi a není možné se k tumu oficiálně dostat pokud samozřejmně nemáte pár tisíc dolarů.

Ale moc se mi na tom nelíbila kvalita obrazu, ať už to bylo způsobené nízkým rozlišením (1024x768) nebo tím, že to bylo promítané na "plátno".

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 07:41

Podle veřejně dostupných informací Secunia.com, které si každý může přečíst má například Ubuntu Linux 0% nezáplatovaných chyb:

http://secunia.com/advisories/graph/...

Opensuse Linux 0% nezáplatovaných chyb:

http://secunia.com/advisories/graph/...

Fedora Core Linux 0% nezáplatovaných chyb:

http://secunia.com/advisories/graph/...

a Microsoft Windows? Tak ten má prosím 10% nazáplatovaných chyb, a k tomu další 2%, které museli záplatovat dodavatelé třetích stran navzdory neschopnosti Microsoftu:

http://secunia.com/advisories/graph/...

Takže ty vaše kecy o době, jak kdo rychle záplatuje jsou směšné, protože mícháte jabka s hruškama. Microsoft záplatuje jen Windows, dodavatelé Linuxu pak mnohev větší SW prostředí. Přesto mají záplatováno vše a Microsoft má permanentně 10-15% nezáplatovaných exploitů (neustále se to mění). Vaše brilantě zmanipulovaná statistika, kdy do chyb počítate asi každý bug týkající se nějakého klikátka v nepodstatném programu, který nahlásil nějaký pepa z dolní horní využíváte k dokazování jak je Linux s pravami na tom špatně. Přitom je to směšné. Kdyby uživateleé Windows mohli tvořit bugzillu a vyráběli tak počet bugů, tak reakční doba Microsoftu bude 150 let. Ale já se zde zbytečně rozohňuji. Statistiky Secunie dokazují, že jse opět jen banda šašků placená Microsoftem. Přeji hezký den.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 09:19

Podobne naivni redaktori musi byt pro kazdou firmu pozehnanim. Staci je nahnat na tiskovou konferenci, zaplatit par chlebicku a oni zacnou okamzite vytrubovat do sveta cokoli, co jim behem prezentace nabulikujete. Aniz by se pokusili zapojit mozek a podrobit sdelene informace kritickemu zamysleni. Zive je, zda se, v cim dal vetsim svrabu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 10. 03. 2009 09:35

Nebudu teď řešit, zda má Linux víc nebo méně záplat, zda je opravovaný více nebo méně. Podívejme se na problém z větší výšky.

V článku si čtu, že Microsoft prezentoval nějaké výsledky. Z toho si - možná jen já sám osobně - vezmu, že existuje jakási statistika, ze které něco takového vyšlo. Nevidím zde žádné zpochybnění jiných statistik, je to prostě jen informace, kterou zařadím mezi ostatní. Vzhledem k tomu, že článek je reportáž z konference, nečekám v něm hluboké analýzy a oponenturu přednášek, ale shrnutí, co se na konferenci dělo.

Potom si přečtu váš příspěvek. Předkládáte jiné výsledky, ale způsobem, který zcela vylučuje, že by mohl existovat ještě jiný pohled na věc než váš. Všechno ostatní než vaše data je špatně, jsou to kecy, lži, zaplacené články, šašci, kteří články píšou.

Proč jednoduše tuto jinou statistiku nepředložíte stejným způsobem jako to je v článku? Že existuje, že říká něco jiného - a potom můžeme s chladnými hlavami diskutovat, proč v jedné vyšlo něco takového a v druhé něco jiného. Proč své příspěvky v diskuzích musíte vždy zabalit do podoby SAIK (standardního internetového anonymního křiklouna)? Podle mého názoru to informace, které prezentujete, spíš poškozuje, než by jim to pomáhalo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 09:42

Zive neni ve srabu, naopak, jsem presvedcen, ze zive si diky tem zvastum prijde na pekne penize.

No a koho chleba jis, toho pisen zpivej, ne? Tak cemu se divite?

Oni si staci precist titulky clanku. MS: titulky vesmes pozitivne orientovane. Podivejte se na Apple -)

Nema cenu za tohle zive kritizovat. Proste nekdo jim plati a nekdo ne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 10. 03. 2009 11:03

Vážený pane, mě platí pouze můj zaměstnavatel a za dobu mého působení na Živě mi neřekl nic ve stylu: "piš pěkně o Microsoftu". Tady tato tradiční chiméra některých čtenářů je naprostý nesmysl. Fanoušci Microsoftu nás kritizují, že píšeme pozitivně jen o Googlu, někteří, opakuji někteří, fanoušci Linuxu nás zase kritizují, že si vůbec dovolujeme pozitivně psát o Microsoftu a ten zbytek nás kritizuje za to, že se na Živě jednou týdně objeví článek o Linuxu a že o něm píšeme až příliš.

To je ale nakonec vlastně výborný výsledek, je to totiž důkaz toho, že se nebráníme žádnému tématu a Microsoft upřednosťnujeme čistě z toho důvodu, že je to základní systém 98 % uživatelů internetu. Loni jsem napsal reportáž z LinuxExpa a nebudu tam chybět ani letos.

P.S. Jachty ani chalupy na Hawaii nemáme.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 12:34

Neverim, ze nesmysly pisete zadarmo. Tak hloupi snad nejste.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 10. 03. 2009 14:12

Redaktoři samozřejmě dostávají za práci na nejlepším internetovém magazínu roku (Křišťálová Lupa 08) běžný měsíční plat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 19:05

1. Živě.cz

2. Super.cz

3. Reflex.cz

4. Chytrá Žena.cz

5. Dáma.cz

Pardon ale ohanet se vysledky ankety, kde vyhral "technicky" magazin nad bulvarni splodinou je usmevne DD

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 10. 03. 2009 19:23

Klidně to může být úsměvné. Ale ostatní technické magazíny se viditelně nedostaly ani nad tu spodinu. A po pravdě: zvítězit třeba nad Super.cz, který provozuje Seznam a který má nesrovnatelně vyšší návštěvnost, bereme v každém případě jako úspěch. Je mi jasné, že nám ho nepřejete, ale tohle jsou prostě výsledky čtenářské ankety, se kterými individuální názory v diskuzi vůbec nic neudělají.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 20:53

Ano souhlasim, ze zive.cz dostalo nejvice hlasu v ankete Kristalova lupa 2008 v kategorii "Magazín". O tom, ze se jedna o NEJLEPSI cesky magazin vsak nemuze byt rec (jak tvrdi pan Cizek). Ba ani o kompetentnosti autoru zive.cz to nic podstatneho nevypovida. NEJLEPSI je totiz pojem, ktery musi byt blize specifikovan a velmi zalezi na uhlu pohledu. Pro moji neznejsi polovicku zive.cz nebude nejlepsi asi nikdy :)

Slo spis o to, kdo najde nejucinejsi zpusob, jak nahnat sve ovecky k volebnim urnam. A uznavam. Povedlo se vam to lepe nez komukoliv jinemu. Pro uspech v ankete tedy bylo potreba nabadat sve ctenare k hlasovani (pripominat jim ze hlasovani uz zaclo, ze je uz jen nekolik malo dni do konce atd.) Skoro bych prikladal nabadani ctenaru vetsi vyznam nez je kvalita magazinu ucastniciho se ankety.

A nebojte. Preji vam to :) I pres to je argumentovani touto anketou usmevne

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2009 01:22

Takže vlastně vyhrát nemůže nikdo, chápu to správně? Protože pro čokla mé sousedky rozhodně "nejlepší" nebude cokoli,za co by hlasoval kdokoli z lidské říše...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2009 12:43

Smozrejme. Je to vsak priklad uz s velmi odlisnymi pohledy. Co treba "nejlepsi auto"? Na rally, na okruh a nebo rodinne vylety je preci nejlepsi vzdy uplne jine auto. To same plati i s internetovymi magaziny. Zadny o sobe nemuze prohlasit ze je nejlepsi bez dalsiho blizsiho upresneni (a navstevnost neni vse). V hlasovani Kristalova lupa v kategorii Magazin chybi presnejsi cleneni. To degraduje takovou anketu samo o sobe. Navic by bylo dobre prihlizet k nazoru odborne poroty a nespolehat se jen na hlasovani ctenaru. O nekterych jinych kategoriich porota rozhodovala, ale o magazinu nikoliv. Vysledek je z podstatne casti ovlivnen tim kdo nejlepe dokazal organizovat sve ctenare aby hlasovali.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 10:16

Pane Lutonsky,

vite jak se pozna seriozni zdroj informaci ? No jednoduse, snazi si je overit. To s tema zaplatama me vazne pobavilo. Koukam ze M$ se jen tak neceho nezalekne a vy po nem "pretisknete" cokoliv.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 10. 03. 2009 10:23

Nečtete, co píšu: „Vzhledem k tomu, že článek je reportáž z konference, nečekám v něm hluboké analýzy a oponenturu přednášek, ale shrnutí, co se na konferenci dělo.“ A tohle na ní prostě zaznělo. Na jedné straně čtenáři často vyskakují, když si redakce dovolí v článku subjektivní komentář. Na druhé se jim zároveň nelíbí, když napíše suchou zprávu.

Bohužel také nereagujete na to podstatné v mém příspěvku. A to, že se i odlišný názor dá prezentovat v klidu, bez křiku a osobního napadání. Já tady opravdu nechci řešit, zda je Linux víc záplatovaný než Windows, to mě vůbec nezajímá.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 10:27

Takze kdyz Vas pozvu na "konferenci" kde budu tvrdit ze zeme je modra krychle tak vy to pretiskenete bez hlubokych analyz a oponentury . Moje reakce je umyslne dotazena az k demagogii ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 10. 03. 2009 10:37

Samozřejmě, pokud by to byla konference na téma, které je z oboru, jemuž se věnujeme. Opravdu napíšeme, že jste tam prezentoval, že Země je modrá. Jak byste to chtěl jinak dělat? Tuto informaci vynechat jen proto, že se nám nelíbí?

Copak když Paroubek/Topolánek (vyberte si) na sjezdu řekne něco, s čím nesouhlasíte, viníte také autora článku, že to zmínil? Nemělo by se polemizovat spíš s tím, kdo to řekl?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 10:28

ja bych tuto debatu ukoncil asi takhle "Neni nad statistiku kterou si sam nezfalsuji..."

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2009 01:25

Faktem je, že v tomto oboru argumentovat proti "čtyřprocentnímu" penguinovi, který "je nejlepší" asi nemá smysl Víte, on ten MS umí velmi solidně argumentovat. Nemyslím, že protistrana je schopna téhož, pokud už dojde na fakta...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 10:35

Musím souhlasit. Živě.cz v mých očích pokleslo do nejnižších sfér. Čtu Vás od r. 2003 a jde u Vás vidět velký pokles kvality článků, či spíše její objektivnosti a přesnosti...

Co se mi nelíbí:

1) akce MS = akce roku

2) články o MS = dlouhé elaboráty většinou, články o čemkoli jiném jsou v drtivé většině jen informační (vyšlo to a to, změněno je to a to, nic více(recenze...), ano existují světlé výjimky, uznávám, ale je jich málo), navíc pokud informujete o něčem jiném, než o MS či jeho produktech, tak je to z často jen v negativním smyslu. O tom, že kdosi kdesi zkouší něco od MS v alfa či beta verzi informujete ve velkých článcích, o tom, že je veřejně dostupná beta verze, či RC, neinformujete vůbec.

Novinář by se neměl zajímat jen o dominantní objekt svého oboru, ale měl by si všímat celého oboru...Je to jako kdyby se v novinách zmiňovali jen a pouze o koaličních stranách, protože vyhráli volby.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 10:38

Omlouvám se za "tiskařského šotka", dovolil bych si opravit jednu větu:

Původně:

O tom, že kdosi kdesi zkouší něco od MS v alfa či beta verzi informujete ve velkých článcích, o tom, že je veřejně dostupná beta verze, či RC, neinformujete vůbec.

Opravená verze:

O tom, že kdosi kdesi zkouší něco od MS v alfa či beta verzi informujete ve velkých článcích, o tom, že je veřejně dostupná beta verze, či RC verze,nějakého non MS produktu, neinformujete vůbec.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 10. 03. 2009 10:46

Aha, mně to přišlo trochu divné :) Důvod jsem ale už popsal. Když víme, že se článek na téma RC verze nějakého produktu nebude číst, nemá smysl věnovat mu tolik energie jako mnohonásobně lépe čtenějšímu tématu. Většinou už před vydáním přesně víme, jaký zájem o článek bude.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
10. 03. 2009 14:16

Asi jste si nevšiml, že Živě není nějaký informační portál pro profesionály, ale informuje o mainstreamových záležitostech a víceméně spotřební elektronice.

Jestli Vám vadí, že zde neinformují o alfa, beta a RC softwaru pro ne-MS prostředí, stačí navštívit např.:

root.cz

abclinuxu.cz

a další.

Pokud se Vám články na živě.cz nelíbí, stačí si jej vymazat ze záložek.

Akceptujte prosím realitu - linux, unix ani MacOS X (bez ohledu na jejich kvality) nebudou v dohledné době v ČR davovou záležitostí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 10. 03. 2009 10:45

Živě klesá do nejnižších sfér od okamžiku svého založení. Alespoň dle internetových diskuzí, a navíc nikoli pouze Živě, ale v podstatě jakýkoli jiný web. Zvláštní je, že na čtenosti a návštěvnosti se to projevuje přesně obráceně :) Jinými slovy: tohle fakt nebereme vážně.

Informací o minoritních platformách je na Živě výrazně více než tržní podíl těchto platforem. Víte proč? Protože jednoduše píšeme o tom, co naše čtenáře zajímá. Když nebudou chtít číst o betaverzi produktu od Microsoftu, my o ní rozhodně nebudeme psát - protože když není poptávka, nemá smysl ani nabídka.

Naopak když vidíme, že se takové články čtou, samozřejmě je píšeme. Stejně dobře se čtou třeba články o Googlu, proto jich je na Živě snad víc než o produktech Microsoftu, dobře se čtou novinky od Apple, zárukou slušné čtenosti z jiné oblasti je třeba Ubuntu.

Nehledejte v tom ideologii, rozhodujeme se podle jednoznačných čísel.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 11:20

Vřelé, opravdu vřelé díky, za tuhle přihrávku na smeč. Stačí si vzpomenout na aférku Opera - EK - Microsoft a všichni vímě na čem jsme. Kde se v případě této kauzy ztratila vaše politika striktního informování? Proč najednou pouze neinformujete o rozhodnutí EK? To je najednou váš portál plný titulků typu:

EK CHCE PRZNIT WINDOWS

Najednou je zde prostor pro vaše dojmy, polemiky, kritiky a bůhví co ještě. Ale v případě Lživých PR žvástů Microsoftu, se polemnika a kritika kamsi vytratila a schováváte se za pouhé informování? Jste tak průhlední až to bolí

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
CZECH NEWS CENTER | 10. 03. 2009 11:24

Já přece nikde netvrdím, že na Živě vycházejí pouze reportáže z konferencí. Používáme různé novinářské formáty. První zpráva o Opeře-EU-Microsoftu byla naprosto informativní. Vzhledem k tomu, že jsem ji psal sám, jsem si na tom dal velmi záležet: http://www.zive.cz/Bleskovky/EU-vysetruje-Mi...... ... Postupně se samozřejmě objevovaly další články s komentáři a názory. Tak to přece má být, ne?

Když už vás tady vidím, mohl byste odpovědět na můj příspěvek? Proč nedokážete svůj názor podat jako slušný člověk bez křiku, osobního napadání a expresivních výrazů?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 11:33

Vysvětlím Vám to - protože je to jeden z militantních fanatiků linuxu - jeden z lidí, kteří na open source komunitě napáchali více škod, než druhá světová v Evropě. Jeden z několika blbečků, kteří se domnívají, že linux je Bůh a je třeba v Jeho jménu pobíjet bezvěrce.

Naštěstí je drtivá většina "linuxářů" normální - ale tyhle týpky stojí za to.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 11:36

Toto není osobní a vůbec to tak neberte. Třeba je Marek Lutonský skvělý chlap někde v hospodě na pivku. Tohle je profesní nebo odborné (nebo jak to nazvat, přesné slovo nenacházím) hodnocení vašeho mediálního přístupu. Na tom není nic osobního.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
10. 03. 2009 14:02

Má cenu takovým lidem vůbec odpovídat? Koukněte třeba sem: http://news.zdnet.com/2100-9595_22-265701.html...

Je to zpráva od IBM a ti nemají žádný důvod nadržovat Microsoftu - naopak. Z jejich dat vyplývá, že např. Linux jako takový měl za tok 2008 dvakrát víc nezáplatovaných děr než ta nejméně záplatovaná Windows.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 18:03

Chlape nechci byt zlej ale kdyz uz odkazujes na clanek tak ho nejdriv preci a hlavne pochop co je v nem napsano. V tom clanku je napsano ze nejvice objevenych chyb v roce 2008 bylo Mac OSX serveru atd ... ale nerika nic o tom ze NEOPRAVENYCH a uz vubec nic nerika o tom jak ty opravy trvaly dlouho.

V clanku se pise o 2x vice objevenych chybach v Linuxu nezli ve Windows. Ne o 2x vice nezaplatovanych chybach. Trosku rozdil nemyslis ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 18:08

Btw na konci toho tveho clanku je pripsano ...

Updated 2:25 p.m. PST to add that report does not list which vendors and operating system platforms had the most unpatched vulnerabilities.

A to je prave to co dela rozdil mezi zive.cz , IBM a zdnet.com :-0) a o cem je tu v podstate cela dnesni diskuze ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2009 10:26

Krikloun nekrikloun, kdyz si kdokoli kdo ma aspon minimalni IQ pro pochopeni vyznamu precteneho textu precte pasaz o te studii tak muze logicky usoudit jen to, ze sice na zacatku toho pojednani pisete o tom, co prezentoval jakysi pan z Microsoftu a ze jsou to zajimava cisla. Potud je jasne, ze prezentujete obsah toho, co nejaky pan od MS na konferenci rekl. Ok.

Jenze uz v dalsich vetach pan redaktor zvolil nestastny slohovy tvar, z nejz vychazi jakysi zaver, ze to co ta studie udava je pravda.

Samozrejme, muzeme se tu dohadovat zda je to zamerne z duvodu autorovych sympatii vuci MS, nebo jde o chybny zpusob interpretace, ale nema to smysl.

Jen bych jaksi pana redaktora upozornil na to, ze reakci toho jak on rika kriklouna si zavinil sam, a to prave tim, jak zminenou pasaz napsal. Zadal tak vlastne tomu oponentovi duvod na reakci, ktera byla podrazdena.

Myslim, ze pokud se nekdo rozhodne delat novinare, mel by se slohovych chyb, a chyb, ktere muzou pomichat vyznamy vety vyvarovat.

Kazdy ma na chybu pravo, ale to jak je ten odstavec napsany si o presdrzku primo rika.

Nic osobniho, nic ve zlem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
redaktor Živě.cz | 10. 03. 2009 10:54

Bylo mně jasné, že títmo odstavečkem některé komentující naštvu, to ale skutečně není důvod k tomu, abych komolil obsah konference. V textu je jasně zmíněno, že se jednalo o jistou studii Microsoftu, jiná studie může pravit zase něco jiného. Toto ale nebyla polemika, toto byla reportáž z konference.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 18:04

Ano souhlas, kazdy normalni clovek bere studie zejmena M$ s rezervou

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2009 01:23

Já nevím, ale 0% aktuálních chyb a průměrná doba 72 dní na opravu chyb, jsou 2 naprosto rozdílné údaje. To, že aktuálně nemá můj SW žádnou chybu neznamená, že jsem všechny předchozí vyřešil do týdne...

Jinak jaké větší SW prostředí Linux záplatuje? Výrobce distribuce (např. Ubuntu) si záplatuje svůj "základ" a chyby v jednotlivých aplikacích (KDE, OOo atd.) si pak záplatují zase jeho výrobci.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 00:40

Proc myslite ze predvadi tu migraci na STREAMOVANEM videu? protoze je bufferovano na klientovi, takze kratsi vypadek tam nemate sanci poznat. Realita je takova ze se ztrati nekolik pingu a bezne se prerusuji spojeni. Kdyz si vezmete ze XenServer ani ESXi timto netrpi (najdete si na netu videa) a pritom jsou zdarma, tak proboha proc by nekdo nasazovat Hyper-V ???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 05:57

Pri streame sa prerusi spojenie ? :D:D

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 06:58

Nejednalo se o stremované video, ale pouštěl ho ve virtuálnínm PC, které bylo ono migrované. A co se stane, pokud jste připojen k virtuálce a někdo vám ji vypne a hned zapne někde jinde? Samozřejmně že vás to odpojí, což se ale v případě Live Migrace nestalo, protože se migrovala i TCP spojení a tedy ten virtual klient vůbec nepoznal že se s ním něco stalo.

Jinak byl jsem tam, pěkná atmosféra, zajímavé informace a ten surface byl taky hodně zajímavý .. příště příjdu zas :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 03. 2009 12:22

Cituji z článku: "Live migrace: zatímco virtuální server vysílal video (vlevo dole), přesunul se v rámci clusteru z jednoho fyzického serveru na druhý; na videu se to projevilo pouhým sekundovým pozastavením obrazu"

TCP se samozřejmě z krátkodobého výpadku zotaví. U ICMP je to jiná.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 10:23

No nekdo rad holky a nekdo vdolky. Nekdo provozuje linux a v noci spi. Nekdo Windows a v noci dela ozdravne restarty

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2009 11:27

A někdo by si měl uvědomit, že Windows 98 se letos už moc nepoužívají.

Jinými slovy, někdo dělá na PC to, co potřebuje, jiný se baví kompilací jádra a sháněním neexistujících ovladačů - případně studuje miliony řádků zdrojáku, aby dokázal, že open source OS je bezpečný.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2009 01:18

A teď prosím fakta, pane kolego.

1. Video běželo ve virtuálním stroji, který byl migrován, zobrazováno bylo prostřednictvím RDP.

2. Při skutečně kvalitní live migraci se nesmí "ztratit několik pingů", protože to co ty označuješ jako "ping" je hrubý náhled na každý n-tý paket a je to asi tak vypovídající, jako by si člověk házel kostkou.

3. O XENu se tu nebavme, zdá se, že ani netušíš, o čem mluvíš. Cenu XenServeru si jistě najdeš sám a současně si můžeš nastudovat i zbytek fakt o této platformě.

4. ESXi je zdarma pouze krátku dobu a to pouze díky MS a jeho Hyper-V, po jehož uvedení VMware holt musel něco pustit zdarma. Navíc samozřejmě existuje i placená verze ESXi.

5. ESXi samozřejmě žádnou live migraci neumí, ostatně stejně jako ESX. K tomu je třeba mít další licence, jmenujme VMotion a VirtualCenter v ideálním případě.Bavíme se tu o částkách, jejichž nuly bys možná ani nespočítal.

6. Hyper-V bude mít smysl nasazovat s příchodem R2 verze W2K8, vysvětlovat ti proč asi smysl mít nebude. Nemyslím, že bys to pochopil.

7. Hyper-V server je samozřejmě taky zdrama, když už jsme u toho. A i díky tomu si dnes spousta lidí může nainstalovat ESXi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
16. 03. 2009 12:31

Cituji z článku: "Live migrace: zatímco virtuální server vysílal video (vlevo dole), přesunul se v rámci clusteru z jednoho fyzického serveru na druhý; na videu se to projevilo pouhým sekundovým pozastavením obrazu"

Na konferenci jsem nebyl, ale pokud vím tak live migrace u MS je prakticky pouze suspend stroje, přesunutí CELÉHO souboru paměti na druhý server a tam opětovné spuštění. To se prostě bez znatelného výpadku pingu neobejde, i když TCP spojení se z toho může, ale taky nemusí v závislosti na typu aplikace zotavit. U VMware se přenáší pamět po částech, nedochází proto k tak dlouhému výpadku.

O XenServeru vím víc než tušíte, neuniklo mi že XenServer je nyní i s Enterprise featurami ZDARMA. Placené vlastnosti zůstaly pouze některé, jako např Provisioning. Něco si o tom nastudujte.

S ESXi je to můj omyl, to uznávám. I když po posledním kroku Citrixu bych řekl že se to taky změní a VMotion uvolní taky zdarma.

Hyper-V není zdarma, protože platíte za licencí Windows.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor