Gadgety

Techalogic je jako záznamová kamera v autě. Jen je ukrytá ve světlech a vozí se na kole

U motorových vozidel je dnes zcela běžné, že si jejich řidiči aplikují na přední sklo kamery zaznamenávající jízdu. Ne aby se kochali, ale z důvodu pořízení záznamu při nějaké nepředvídatelné události. Britská společnost Techalogic nyní uvedla něco podobného, jen je kamera integrována do předního i zadního světla bicyklu.

Jedná se o kamery CF-1 a CR-1 s rozlišením 1080p a úhlem záběru 120°, které se na kolo připevňují pomocí jednoduchých držáků ve stylu GoPro (součástí balení). Výrobce u kamer udává, že mají vydržet čtyři hodiny pořizování záznamu na jedno nabití s rozsvícenou LED a sedm hodin bez ní. Největší podporovaná 128GB paměťová karta pak dokáže zaznamenat až 12 hodin záznamu.

Nechybí ani propojení s mobilní aplikací. Skrze ni lze záznam stáhnout do mobilu, upravit jej a sdílet. Záznamy jsou přitom automaticky opatřeny datem a časem. Hmotnost kamery je 120 g, přičemž nabízí odolnost IPX5. Přední světlo disponuje 400 lumeny a třemi programy svícení, zadní má 60 lumenů a šest programů. Dalšími funkcemi je např. integrovaný mikrofon pro nahrávání zvuku, nebo fotografický režim. Ten umí pořídit statický snímek každou sekundu.

Zajímavostí je obsažený senzor, který automaticky rozpozná náraz a uzamkne nahraný záznam tak, aby se s ním nedalo manipulovat – tedy především jej smazat. Jedna kamera vyjde na 100 liber (cca 3 tisíce Kč), v sadě stojí 180 liber (cca 5 400 Kč). Objednávat můžete na webu společnosti.

Diskuze (12) Další článek: Inspiration4 byl hodně dlouhý výlet! Tak daleko lidé nebyli od dob raketoplánů

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,