Počítače | Paměti | DDR5

TeamGroup chystá paměti DDR5 s frekvencí 4,8 GHz. Dočkáme se ale až koncem roku 2021

Příští rok bude ve znamení začátku přechodu na novou generaci operačních pamětí DDR5, které přinesou jak zvýšení výkonu, tak i snížení spotřeby. Společnost TeamGroup, která kromě jiného vyrábí i operační paměti, se pochlubila plánem právě na příští rok.

Spolu s partnery totiž chystá uvedení nové generace pamětí DDR5 rovnou na startovní frekvenci 4,8 GHz, přičemž půjde o 16GB moduly s jednoduchou konstrukcí a designem ve stylu řady Elite. Pamětem bude při této frekvenci stačit pouze 1,1 V a budou obsahovat jak napěťové regulátory, tak i ECC, což je pro běžné paměti relativně novinka.

Dle specifikací JEDEC mohou mít operační paměti DDR5 frekvenci až 6,8 GHz, avšak stejně jako u současné generace DDR4 se dočkáme ještě mnohem vyšších frekvencí. Například SK Hynix už plánuje modely o frekvenci až 8,4 GHz.

Nové paměti DDR5 od TeamGroup ale nedorazí zrovna brzy, což se dalo očekávat. V plánu je uvedení až ve třetím čtvrtletí roku 2021, ale jestli v té době už budou k dispozici i platformy s podporou DDR5 i mimo serverový segment, je zatím nejasné.

Paměti DDR4 od ADATA až s frekvencí 5,3 GHz:

 

Váš názor Další článek: Týden Živě: Android v nitru Windows 10, dálniční známky a příběhy úplně všude

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,