„Táto, ty ses zul!“ Panasonic řeší problém zapáchajících bot

Zapáchající boty jsou pro mnohé problémem nejen během aktuálních horkých měsíců. Panasonic nyní přichází se zajímavým řešením v podobě „botového deodorizéru“ MS-DS100 s technologií „nanoe X“, informuje The Verge.

Použití produktu je tak jednoduché, že ho zvládne skutečně každý. Stačí přístroj zapnout do sítě (může ale fungovat i na baterii) a umístit ho tak, aby spodní částí směřoval do útrob obuvi.

MS-D100 pak šesti výstupy uvolňuje do bot silně nabité ionty o průměru 5 až 20 nm, obsahující hydroxylové radikály. Ty procházejí materiálem obuvi a rozpouštějí a odstraňují částice, čímž eliminují pachy.

Přístroj nabízí dva režimy: normální a dlouhý – v prvním trvá celý proces pět, ve druhém sedm hodin. Dlouhý režim je vhodný pro velmi silně zapáchající boty, většině uživatelů by však měl stačit základní mód. Patrně nejpraktičtější bude používání tohoto zařízení v noci, kdy majitel bot spí.

Likvidátor zápachu z bot není prvním produktem Panasonicu v tomto segmentu. Loni v létě tato japonská firma představila deodorizační závěs, který pracuje téměř stejně jako tento nový výrobek, ale je určen pro oblečení.

Panasonic si před uvedením produktu udělal průzkum trhu, ve kterém se ukázalo, že asi 62 % dotázaných podniklo opatření k odstranění zápachu z obuvi. Přibližně polovina z nich však nebyla spokojena s výsledky deodorizační metody, kterou použili.

Deodorizér obuvi se začne prodávat v Japonsku 20. září, o případné dostupnosti na jiných trzích však tisková zpráva mlčí, stejně jako o ceně. Produkce bude přinejmenším zpočátku omezena na tisíc kusů měsíčně.

Panasonic doufá, že MS-D100 vytvoří novou poptávku na trhu. Nutno říci, že i přes velké technologické pokroky v boji proti zapáchajícím nohám je toto téma pro řadu lidí stále velkým a nepříjemným problémem. Je tedy možné, že se tento produkt nakonec bude vyvážet i do zahraničí.

Diskuze (20) Další článek: Mozilla zkouší nasadit umělou inteligenci. Řekne nám, co musíme vidět

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,