TaskInfo2000: systém pod mikroskopem

Chcete-li mít detailní, ale opravdu detailní přehled o tom, co se děje ve vašem systému, budete potřebovat TaskInfo2000.
Chcete-li mít detailní, ale opravdu detailní přehled o tom, co se děje ve vašem systému, budete potřebovat TaskInfo2000. Pro Windows 95/98, které nemají Správce úloh jako Windows NT je to poměrně důležitý nástroj.

Hlavní okno TaskInfo2000 obsahuje tři základní panely. Vlevo je seznam aktuálních procesů, u kterých můžete případně zobrazit ještě dílčí podprocesy. Každý vybraný proces má kromě 13 základních sledovaných parametrů (paměť, zátěž procesoru, priorita, …) také další podrobné informace zobrazované v samostatném panelu. Tam je dalších pět záložek s obecnými informacemi, otevřenými soubory, využitými knihovnami, nastavení proměnných a verzi programu.

V systémovém boxíku jsou obecné informace o procesoru, systému, všech otevřených souborech, použitých ovladačích a informacemi o operačním systému.

Kromě informační funkce můžete z TaskInfo2000 jednotlivé procesy mazat i přidávat případně nové, nastavovat priority procesů nebo restartovat/vypnout počítač.

TaskInfo2000 je poměrně hardcore programem, který nemaluje žádné elegantní grafy, ale je s úspěchem využitelný pro podrobnou analýzu toho, co se v systému děje. Pokud byste někdy byli na pochybách, proč je systém tak pomalý, TaskInfo2000 vám pomůže. V rámci Windows 95/98 se jedná o téměř nutný program pro zkušenější uživatele.

Instalační program má 591 kB, jedná se o shareware s cenou 12 dolarů.

Diskuze (7) Další článek: Jaké se očekávají obvody South Bridge v roce 2001?

Témata článku: , , , , , , , , , ,