Tarif Internet2000 bude o něco výhodnější

Společnost Telecom připravila pro surfaře docela příjemnou změnu v tarifu Internet2000. Počínaje prvním zářím dojde ke sloučení III. a IV. časového pásma tarifu Internet2000 v jedno.
Společnost Telecom připravila pro surfaře docela příjemnou změnu v tarifu Internet2000. Počínaje prvním zářím dojde ke sloučení III. a IV. časového pásma tarifu Internet2000 v jedno. Co to ale fakticky znamená? Je to jednoduché: posune se se časová hranice nejlevnějšího IV. časového pásma (které nyní začíná v devět hodin večer a končí v sedm ráno) na sedmou hodinu večer. Čili již od sedmé hodiny večerní bude stát přístup na Internet přes tarif Internet2000 slušných 15,60 Kč za hodinu.

Živě komentuje: Změna je to bezesporu příjemná. Člověk se bude moci připojit již v sedm s "čistým svědomím", že neutrácí více, než musí. Důležité ale je, že Telecom dělá cenové změny sám od sebe, nikoli pod nátlakem nějakého Bojkotu. Zaznívají sice úvahy o tom, že je to tah Telecomu, kterým se připravuje na svůj Internet zdarma (od 1. září se zřejmě přestane platit za přístup přes IOL), přesněji řečeno, že tím ušetří za modemy, neboť odpadne připojovací špička (respektive se rozloží na delší čas), která je nyní na free internetových službách vždy těsně po deváté hodině večerní a někteří provideři ji kvůli malému počtu modemů nezvládají. Já si spíše myslím, že tento tah má zvětšit absolutní počet pravidelně se připojujících uživatelů. Přece jenom těch devět hodin večer je relativně pozdě, mnoho lidí, kteří Internet používají zatím sporadicky, se už dívá na prime-time pořady v TV. Naopak sedmá hodina je akorát tak po večeři, těsně před TV zprávami, vhodná ke stažení pošty nebo přečtení si zpravodajských serverů :-).

Jen pro porovnání si dovolím odcitovat velmi zajímavý odstaveček z webových stránek slovenského Telecomu: "Surfujte celú hodinu len za 2,50 Sk. Od 1. 5. 2000 začal raj pre používateľov Internetu! Pre všetky volania na služby Internet a do verejnej dátovej siete (volacie čísla 019xy) z prístupov euroISDN (euroISDN – BRA, euroISDN – PRA) každý deň v čase od 21.00 do 5.00 hod. je interval vysielania tarifných impulzov 3600 sekúnd. A to až do konca roku 2000 (31. 12. 2000)." Je tedy u nás stále co zlepšovat.

Diskuze (37) Další článek: Prohlížeč K-Meleon, to nejlepší od nejlepších

Témata článku: , , , , , , , ,