Notebooky | Samsung

Takto vypadají notebooky pro rok 2018. Samsung ukázal inovovanou řadu 9

Samsung má ve své nabídce řadu Notebook 9, kterou nyní vylepšil o moderní komponenty. V případě vzhledu zůstal u kulatých tvarů, tenkých rámečků kolem displeje a samozřejmě co možná nejtenčí konstrukci. Prodávat se budou tři varianty, přičemž dvě nabídnou třináctipalcový displej, poslední potom patnáctipalcový.

Dobrá mobilita modelů s 13" displejem plyne i z jejich hmotnost – dostala se totiž pod hranici jednoho kilogramu. První z nich má tradiční konstrukci, v druhém případě jde o přetáčecí konvertibl, který lze používat i v režimu tabletu. Označení Notebook 9 Pen potom jasně označuje dodávané příslušenství, dotykové pero je přitom zasunuto v těle podobně jako u smartphonu Galaxy Note.

Obě třináctipalcové varianty budou moci nabídnout až procesory Core i7 poslední osmé generace, až 16 GB operační paměti a 1 TB úložiště typu NVMe. V případě grafické karty si budou muset vystačit s integrovaným GPU v procesoru. Mezi konektory najdeme USB typu C a dvojici USB 3.0. Displej bude mít v obou případech rozlišení 1 920 × 1 080 a pokrytí gamutu sRGB na hodnotě 95 %. Samsung garantuje barevnou odchylku △E menší než 2,5.

O něco výkonnější pak bude model Notebook 9 15". U toho totiž výrobce sáhnul po dedikované grafické kartě. Sice jen po GeForce MX150 od Nvidie, výkon ale bude vyšší než v případě integrovaných řešení. Tady navíc mezi konektory přibude i rozhraní Thunderbolt 3. Hmotnost má být 1 290 g.

Všechny tři modely budou disponovat čtečkou otisků prstů a podsvícenou klávesnicí. Nedotykové modely se budou prodávat ve stříbrné a bílé barvě, dotyková potom pouze jako stříbrná varianta. O cenách zatím nemáme informace, dozvíme se je nejpozději v rámci lednového veletrhu CES.

Diskuze (2) Další článek: Apple bude mít asi bohaté Vánoce. Dle analýzy už prodeje dražšího iPhone X překonávají iPhone 8 i iPhone 8 Plus

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,