Notebooky | Lenovo

Takto vypadá výroční ThinkPad: Lenovo se inspirovalo ThinkPady z dob IBM

  • Výroční model ThinkPadu by měl být ztělesněním konceptu Retro ThinkPadu
  • Přinese moderní technologie, ale design dá vzpomenout na éru IBM
  • Unikla první fotka, oficiální představení by mělo přijít do konce roku

Nejpozději do konce roku chce Lenovo vydat výroční verzi pracovního notebooku ThinkPad. Nyní se na webu pro partnery Lenova objevila fotografie, která odhaluje jeho vzhled. Jako základ pravděpodobně poslouží současný model ThinkPad T470.

Zájemci z řad konzervativních uživatelů se mohou těšit na sedmiřádkovou klávesnici, která si v minulosti zasluhovala pouze chválu. Nesmí chybět ani ikonický trackpoint s ovládacími tlačítky nad dotykovou plochou. Právě ta by mohla být na první pohled největším rozdílem od původních ThinkPadů – místo běžného touchpadu se samostatnými tlačítky zde najdeme multidotekový trackpad.

Na rozdíl od původních ThinkPadů Lenovo zvolilo poměr stran displej 16:9 a v jeho rámečku nenajdeme ani obvyklou lampičku. Logo ThinkPadu bude vyvedeno tak, aby připomínalo IBM a chybět nesmí ani modrý Enter. Přibude kamera s podporou přihlašování pomocí Windows Hello a také snímač otisků prstů napravo od klávesnice.

O hardwarových parametrech zatím nemáme žádné informace stejně jako o ceně. Původní spekulace však hovoří o částce pod hranicí pět i tisíc dolarů, což by naznačovalo, že „retro“ nebude jen design, ale také nacenění.

Podnikovým notebookům jsme se věnovali v Týdnu Živě:

Diskuze (38) Další článek: Bill Gates odhalil, co bude největším zdravotním problémem nadcházejícího desetiletí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,