Windows | Windows Vista

Takto měl vypadat nástupce Windows XP. Plný funkcí, které se do Vist nedostaly

Microsoft s uvedením Windows Vista, které nesly kódové označení Longhorn, přišel se zcela přepracovaným designem. Jak ale ukazuje následující video s původním designovým konceptem Microsoftu, systém měl být mnohem odvážnější a plný nejrůznějších funkcí, kterých jsme se nikdy nedočkali.

Především mělo dojít k funkčnímu i designovému propojení systému se službami Windows Live. V demu je tento ekosystém pojmenován kódovým jménem Longhorn a obsahuje služby, jako je chat či osobní profily, které by umožňovaly snadné sdílení dokumentů či fotografií s kontakty.

Hlavním prvkem v systému je boční lišta. Ta se sice do Vist nakonec dostala, ale sloužila vlastně jen k ukládání widgetů. Původní záměr ale obsahuje i kontakty, přehrávání televize a další pohotovostní prvky.

Z dnešního pohledu už pak působí komicky pohled na vizuální návrh mobilního systému Windows Mobile se svým typickým rozhraním uzpůsobeným pro ovládání stylusem. Ostatně podobně nahuštěně působí i celé rozhraní Windows, hlavně v porovnání s dnešními systémy, které počítají s ovládáním dotyky a nechávají kolem prvků více místa.

Diskuze (51) Další článek: Budoucnost silničářů: auta s LiDARem poznají, jak moc mají solit

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,