Operační systémy | Windows 10 | Fluent Design

Takto někdy budou vypadat Windows 10. Microsoft ukázal chystané novinky

Microsoft se nedávno pochlubil, že jeho operační systém Windows 10 po několika letech zaznamenal miliardu aktivních instalací. Firma tak pokořila vytyčený milník a nyní v oslavujícím videu ukázala, jakým směrem se Desítky budou nadále ubírat co se týče designu.

S novým videem se pochlubil Panos Panay na svém účtu na Twitteru. V něm nejen slaví miliardu zařízení, ale i v rychlém sledu ukazuje, jakým směrem se budou ubírat celé Windows. Kromě nových ikon, které se již do systému dostávají, máme očekávat novou nabídku Start. O ní již nějakou dobu víme a byť jednotlivé dlaždice ztratí barevnost, nechají si možnost zobrazovat dodatečné informace a celkově budou větší.

Zároveň se ale Microsoft snaží o celkové sjednocení designu systému do Fluent Designu – Start tak lépe splyne s dalšími prvky, s čímž by mohl pomoci i nový Průzkumník souborů. O něm se mluví již několik let a nyní se ve videu opět objevil. Kromě nových Windows 10X tak zřejmě zamíří i do plnohodnotného systému. Hlavní změnou přitom bude vzhled, který respektuje jednotlivé barevné provedení tlačítek a lišt v nových Windows.

Microsoft dlouhodobě bojuje se sjednocením vzhledu Desítek a sám si často hází klacky pod nohy různými změnami, které v rámci Fluent Designu provádí. Nyní to ale vypadá, že se snad vše obrací k lepšímu a postupnými kroky se konečně dočkáme celistvých Windows 10. Na druhou stranu je ale nutno podotknout, že podobná videa Microsoft publikoval již v minulosti a do plného systému se dostala jen část zobrazovaných novinek. Třeba jako u tohoto videa:

Zdroj: The Verge

Diskuze (103) Další článek: A další česká mapa znázorňující COVID-19. Tato je určená pro novináře a datové analytiky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,