Hardware | Počítače

Takový počítač nemáte. Skříň AZZA Overdrive připomíná osmiválcový motor

Americká společnost AZZA specializující se na výrobu extravagantních počítačových skříní ve tvaru pyramid nebo na hranu otočných kostek začne od dubna prodávat novinku nazvanou Overdrive. Pryč jsou prosté geometrické útvary, tahle skříň je samý záhyb.

Výrobce se netají inspirací u osmiválcových motorů, skříň má navíc zvedací křídla podobně jako některé sporťáky. Je ale také děravá jak řešeto, jde totiž o open-air case, který hraje hlavně na efekt.

Overdrive měří 590 × 570 × 440 mm, váží 23 kilogramů, je vyroben z hliníku a má části z tvrzeného skla. Pojme desky až o formátu E-ATX, procesor může mít až 80 mm vysoký chladič, pro grafiku je k dispozici štědrý prostor s délkou 400 mm. V základu obsahuje čelní 200mm RGB větrák, připojit lze dalších šest 120mm. Nahoře nebo po stranách je místo i pro radiátor vodního chlazení (až 360mm).

Uvnitř je dále prostor pro ATX zdroj, najdeme tam čtyři pozice pro 2,5" disky a dvě pro 3,5". Na čele se nachází ještě audiovýstup a čtveřice USB, z nichž jeden ve formátu oboustranného USB-C.

Přesnou cenu AZZA Overdrivu zatím neznáme a není jasné, jestli skříň vůbec bude dostupná i v Česku. Výrobky této značky ale u nás prodává e-shop TipHardware, takže je naděje, že bude k dostání i tento model.

via Wccftech

Diskuze (8) Další článek: Konec jednoho 3D snu. Moderní prostorové Malování už přímo ve Windows nenajdete

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,