Surface Pro

Taková obluda! Microsoft je k smíchu kvůli svému novému adaptéru na USB-C

Microsoft zjevně nevěřil v budoucnost USB-C, a proto tímto moderním typem konektoru neosadil své počítače Surface. V nejnovější generaci Surface Booku už to napravuje, ale stávajícím uživatelům teď připravil adaptér pro Surface Pro, který se rozhodně nesetkal s pozitivními ohlasy.

Už čekací doba na takovou maličkost je absurdní. Adaptér byl představen už v polovině loňského roku, teď téměř po roce teprve přichází do prodeje. zařízení dále překvapilo svými rozměry. Krabička o velikosti 84 × 40 × 20 milimetrů a váze 90 gramů připomíná spíše zdroj k notebooku, nikoli triviální adaptér.

Adaptér se připojuje do proprietárního konektoru Surface Connect používaný k nabíjení nejnovějších zařízení Surface od Microsoftu. Již samotné použití nestandardního řešení vzbudilo v zákaznících smíšené reakce. Údajným důvodem k nasazení vlastního napájecího konektoru je, že při použití USB-C by musel být odebrán mini DisplayPort.

Krabička své vlastnosti korunuje cenou 79,99 amerických dolarů, tedy asi 2180 korun po přepočtu a započtení DPH.

Novinka tak může celkem oprávněně obdržet titul nejneužitečnějšího příslušenství roku 2018. Na diskuzním fóru Reddit se již objevilo samostatné téma věnované tomuto produktu. U většiny účastníků vzbuzuje posměch, zejména proto, že se tak jednoduché zařízení podařilo dostat do tak nevzhledného a rozměrného balení.

Časté jsou otázky, proč Microsoft alespoň nepřidal další použitelné porty či výtky, že podobně rozměrné jsou různé dokovací stanice s řadou funkcí navíc. Jeden z diskutujících novinku komentoval slovy: „Teď mohou každý rok nabídnout o 50 % menší verzi, a to po dobu příštích 20 let!“

Není USB jako USB: Vyznejte se ve zmatku kolem konektorů a standardů

Diskuze (35) Další článek: Průlom: Na Enceladu byly poprvé objeveny komplexní organické molekuly

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,