Microsoft | Outlook

Takhle vypadá nový sjednocený Outlook. Připomíná ten webový

Chystaný „Jeden Outlook“ vyvíjený pod kódovým označením Monarch se poprvé objevil v akci. Upozornily na něj magazíny Windows Central a ONMSFT. Jedná se o nehotovou verzi, navíc omezenou jen na školní či pracovní účty Microsoft/Office 365. Obrázky a videa ale aspoň naznačují, kudy se Microsoft vydá.

Monarch v současnosti vypadá jako webový Outlook.com. Uživatelské rozhraní je uplácané ze stejného těsta, ale je v něm vidět více tlačítek, protože mezi webem a velkým Outlookem je velká funkční propast.

Podle ONMSFT nabízí nová aplikace import zpráv a nastavení z velkého Outlooku pro Windows. Je prý velmi rychlá a na rozdíl od webu zase pracuje s více okny. To když například začnete psát novou zprávu.

Sám Microsoft zatím pouze potvrdil, že na novém Outlooku pracuje, ale bližší informace k němu nikdy neposkytl. Je však pravděpodobné, že o něm promluví za dva týdny na konferenci Build.

Firma má v tuto chvíli hned čtyři různá e-mailová prostředí, které chce určitým způsobem sjednotit. Microsoft vyvíjí velký Outlook pro Windows i Mac, které se vzájemně hodně liší. K tomu má již zastarávající Poštu pro Windows 10/11 a již zmíněný webový Outlook.com. Nová aplikace (Monarch), která nejspíš využije framework Electron, by mohla být multiplatformní pro Windows, Mac i Linux.

V Redmondu momentálně sjednocují také poznámkovou aplikaci OneNote.

Diskuze (15) Další článek: Nové notebooky Asus Zenbook a Vivobook: Výkonné procesory v tenkém těle a vyšperkované displeje

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,