Intel | Procesory | Čipy

Takhle budou vypadat krabičky k novým procesorům Intel Core 12. generace

Dle neoficiálních informací by měl Intel už 28. října představit nové desktopové procesory Alder Lake-S neboli Core 12. generace, prodej odstartuje 4. listopadu. Web Videocardz díky anonymnímu zdroji získal rendery krabiček na nové procesory.

Jak je vidět na obrázcích, Intel už ve velkém používá rebrandovaný design Core, přičemž sází na modrou barvu v různých odstínech. Světlejší design je pro nižší modely řady Core i5, o něco tmavší pro procesory Core i7 a nejtmavší modrou dostanou nejvýkonnější čipy Core i9.

Intel-Core-i9-12900K-Box-2.jpgIntel-Core-i9-12900K-Box-1.jpgIntel-12th-Gen-Core-Alder-Lake-packaging.jpg

Na obrázcích jsou vidět pouze varianty „Unlocked“, což budou modely s „K“ na konci označení, které umožňují snadnou změnu násobiče v biosu a tedy i snadné přetaktování na vyšší frekvence. Krabičky jsou tak nejspíše určené pro tyto očekávané modely – desetijádro Intel Core 5-12600K, dvanáctijádro Core i7-12700K a nejvýkonnější 16jádro Core i9-12900K. Všechny čipy by měly mít TDP 125 W.

Diskuze (9) Další článek: Desktopový Chrome nabídne technologii chytrého vyhledávání Lens, kterou znáte z mobilních telefonů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,