Chytrá domácnost | Google Home

Takhle bude vypadat nový Google Home. Vypadá jak vysoká chlupatá váza

Původní chytrý reproduktor Google Home je starý několik let a byť Google vydal další zařízení, přímého nástupce nikoli. To změní a nyní unikly fotografie chystaného Nest reproduktoru. Na ty následně zareagoval přímo Google a poskytl i oficiální fotografii.

Google na letošní rok chystá představení několika zařízení pro chytrou domácnost – na internet unikly fotografie zařízení Sabrina, které je nástupcem Chromecastů a obsahuje klasické rozhraní Android TV včetně ovladače. Díky tomu tak můžete z jakéhokoliv televizoru vytvořit chytrý. Již dříve se ale začalo spekulovat i o nástupci původního reproduktoru Google Home a nyní unikly i první fotografie.

a821d960-e2c2-4c5d-805f-3128b3fae5e180f08fe3-b044-4198-a388-e7cdf514320dde98e9f8-9f79-4108-92ff-f65dbbfd49d2 
Takto bude zřejmě vypadat nový Google Home. (Zdroj: Android TV Guide, Twitter)

Jak je již u Googlu zvykem, velkou část zařízení pokrývá šedá látka (zařízení ale bude dostupné ve více barvách) a jedná se tak o značný posun oproti původní generaci, zároveň ale lépe zapadne mezi současnou řadu. Zařízení jako takové je oblých tvarů a překvapivě vysoké – přibližně 20 centimetrů. Fotografie se podařilo získat díky japonskému regulátorovi.

Na únik zareagoval po několika dnech i samotný Google a ukázal oficiální promo fotografii, kterou potvrdil chystaný vzhled zařízení, navíc ukázal i velmi pěknou modrou barvu a umístění notifikačních diod. Ty se nachází na přední straně a stejně, jako u verze Mini, jsou v neaktivním stavu zcela skryté. Zároveň ukázal i kratičké video, kde jsou zařízení vidět a dokonce to vypadá, že jej půjde přenášet.

Co se týče funkcí, nejsou prozatím známy podrobnosti, jednotlivé reproduktory z řady Home (tedy nově Nest) se ale nijak neliší co do schopností asistenta a hlasového ovládání. Změny jsou pouze v tom, zda zařízení má, či nemá displej a kameru. Novinky tak budou hlavně v hardwarové části kde se očekává lepší zvuk i mikrofony.

Odhalení nového reproduktoru by mělo proběhnout ještě letos a s ohledem na publikované fotografie je pravděpodobné, že k tomu dojde již brzy.

Zdroj: Android Police

Diskuze (48) Další článek: První nadzvukové civilní dopravní letadlo od dob Concordu vzlétne v říjnu tohoto roku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,