Technologie | Hardware | Umělá inteligence | Samsung

Také Samsung bude mít domácího kecálka. Přijde v polovině roku 2018

Také Samsung se chystá prorazit na trh chytrých reproduktorů a vyrazí do boje s Google Home, Amazon Echo a Homepadem od Applu. Korejský výrobce vývoj reproduktoru oznámil již letos v srpnu, nyní bylo neoficiálně upřesněno, že finálního produktu bychom se měli dočkat v první polovině příštího roku.

Samsung chce do svého reproduktoru samozřejmě přidat svého asistenta Bixby a celou řadu služeb včetně možnosti napojit se na další zařízení výrobce, jako jsou televize, telefony aj. Zařízení by mělo být větší než Echo od Amazonu a cena se prý bude pohybovat kolem 200 dolarů.

Největší zastoupení v tomto oboru má Amazon, který se svým Echem získal náskok a konkurenční výhodu. Kromě toho chytře přišel s levnou alternativou Amazon Echo Dot, což je v podstatě jen naslouchající domácí asistent. Náročnějším naopak připravil pokročilejší model s displejem. Stejnou strategii se snaží kopírovat Google, ale se zpožděním. Obrovské manko má pak Apple, který měl svůj HomePod začít prodávat už letos, ale nestihne to.

Diskuze (4) Další článek: Připněte si na tričko malý AMOLED displej, bude po cestě zobrazovat obrázky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,