Chytrá domácnost | Tělo | CES 2018

Tak to je úlet! Na CESu se objevil i chytrý záchod. Má dotykový displej a poslouchá na slovo

Chytré už je kdeco a inteligentní systémy se dostávají do stále většího počtu objektů. Na CESu se tentokrát objevil i pokročily chytrý záchod, který zcela mění přístup k tomu, jak v moderním technologickém světě vykonáváme potřebu.

Chytrý multifunkční záchod Numi od společnosti Kohler vypadá na první pohled jak velká tlustá počítačová skříň, která má dokonce i efektní LED podsvícení. Díky kompatibilitě s Alexou od Amazonu lze ale záchod ovládat hlasem a přímo říci, že se má otevřít či navíc ještě zvednout prkénko.

Při sezení si rovněž můžete nechat zahrát třeba vaší oblíbenou písničku přes zabudované reproduktory nebo spustit režim bidetu. Podobně jako u chytrých vah, i u tohoto chytrého záchodu si můžete přednastavit profily pro různé členy domácnosti, takže příště už bude vše připravené. Nastavit totiž můžete teplotu prkénka, barvu podsvícení a další.

Pokud budete chtít měnit pokročilé možnosti nebo zkrátka chcete být raději potichu, můžete využít přídavný dotykový ovladač (Kohler Konnect). Bohužel zatím stále chybí jakákoli analytika, sociální sdílení nebo gamifikace.

Tento záchod je vzhledem ke schopnostem určený jen pro vybranou společnost, jeho cena je totiž stanovena na 6 300 dolarů, což je přibližně 190 tisíc korun s DPH.

Diskuze (12) Další článek: USA už nebudou bez kosmické lodě! Soukromé firmy chystají letos první lety

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,