Technologie | Apple | iPhone

Tajemné AirTagy od Applu se mohou objevit na konci roku. Nabíjet se budou bezdrátově

Při loňském uvedení iPhonu 11 se v mobilním operačním systému iOS 13 objevily i zmínky o neznámých bezdrátových zařízení pro určení polohy. Spekulace potvrdil i fakt, že iPhony 11 poprvé obsahují i U1 (UWB) čip pro přesnou lokalizaci na blízkou vzdálenost s nízkou spotřebou energie.

Apple ale dosud žádné „AirTagy“ neuvedl, což lze připisovat tomu, že možná čeká až s další generací telefonů. Díky tomu bude mnohem větší množství telefonů na trhu, které AirTagy budou podporovat.

Tyto malé a lehké tagy bude možné připevnit na klíče a podobné předměty. Pokud daný předmět budete chtít najít, zapnete například aplikaci Najít a budete se moci rozhlédnout přes obrazovku iPhonu s využitím rozšířené reality. Pomocí animovaného balónku pak přesně uvidíte, kde se předmět, respektive tag nachází.

Ačkoli podobná zařízení již existují na principu bluetooth, využívají pouze akustického upozornění, protože je nelze v prostoru přesněji lokalizovat. To s UWB půjde. 

AirTagy se budou nabíjet bezdrátově, takže konstrukce bude vodotěsná. Dle aktuálních informací analytika Ming-Chi Kuo začne Apple vyrábět AirTagy až ve druhém či třetím čtvrtletí tohoto roku a lze tedy předpokládat, že budou připravené při podzimním představení nových iPhonů a dalších zařízení.

Diskuze (4) Další článek: Google ruší lokální historii. Výrazy z Překladače se nově uloží do vašeho účtu online

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,