Tablet ICD Gemini: s Nvidia Tegra 2 proti iPadu

Kromě připravovaného tabletu Vega, uvede společnost ICD také model s názvem Gemini, který bude obsahovat Soc (System on Chip) platformu Nvidia Tegra 2.

Tablet ICD Gemini by měl mít rozměry 30 × 19,1 × 1,56 cm a multidotykový 11,2" displej s rozlišením 1 366 × 768. Platforma Nvidia Tegra 2 obsahuje nejmodernější dvoujádrový ARM procesor Cortex A9 MP s frekvencí až 1 GHz a výkonný grafický čip od Nvidie, který zvládne OpenGL ES 2.0 a akceleraci Full HD videa (1080p), přičemž celkový grafický výkon se oproti první generaci takřka zdvojnásobil. Platforma by měla poskytnout nejen dostatečný výkon, ale díky své malé spotřebě také dlouhou výdrž na baterii (vyměnitelná, kapacita 40 Wh).

Spotřeba by měla být velmi podobná iPadu od Applu, při přehrávání videa by měl tablet na baterii vydržet přes 10 hodin. Mezi dalšími parametry je 512 MB operační paměti, 4GB flash paměť pro ukládání dat a samotný operační systém (pravděpodobně Android 2.0), místo půjde samozřejmě rozšířit pomocí SD karty. Kromě WiFi 802.11n, Bluetooth 2.1, 3G a GPS modulu by měl tablet obsahovat dvě kamery (přední 2Mpix pro videohovory a zadní 5Mpix pro focení, natáčení a augmented reality), akcelerometr, digitální kompas, FM rádio a také microUSB port.

Co se týče zvukové stránky, bude mít Gemini dvojici reproduktorů i mikrofonů pro lepší odstranění šumu, klasický 3,5mm jack pro sluchátka či externí reproduktory je samozřejmostí.

Cena zatím nebyla oznámena, na trhu se však díky zpoždění uvedení platformy Nvidia Tegra 2 neobjeví dříve než za několik měsíců, nejspíše až koncem třetího čtvrtletí tohoto roku.

První fotky si můžete prohlédnout díky serveru Engadget:

icd-gemini.jpg icd-gemini-2.jpg icd-gemini-3.jpg
 

Diskuze (81) Další článek: Western Digital chystá větší VelociRaptory s kapacitou až 600 GB

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,