T-Mobile začíná nabízet internet na palubách letadel. Je zdarma a bez omezení přenosu dat

T-Mobile aktuálně spouští novou službu Internet v letadle. Zákazníci s aktivním paušálním tarifem s datovým připojením budou moci využít internet i za letu u vybraných aerolinek. Službu přitom poskytuje prozatím zdarma a bez větších omezení.

Operátor T-Mobile se spojil s koncernem Lufthansa a družicovým operátorem Inmarsat a na palubách spojů leteckých společností Lufthansa, Eurowings a Austrian Airlines začal nabízet internetové připojení. Služba je prozatím v betaverzi, dostupná je tak pro uživatele s paušálním tarifem a internetem v mobilu až do konce února zdarma.

Klepněte pro větší obrázek 
K internetu se na palubě letadla připojíte skrze aplikaci Můj T-mobile.

Přístup je nutné aktivovat skrze aplikaci Můj T-Mobile. V prvé řadě je, dle běžných pokynů posádky, nutno zapnout na telefonu režim letadlo, následně Wi-Fi a připojit se k síti. Přihlášení provede aplikace sama a internet bude aktivní po dosažení požadované letové hladiny – při vzletu a přistávání není dostupný.

Datový přenos není omezený co se týče množství přenesených dat, ale rychlostí 600 kbit/s. Nejedná se o nijak závratnou rychlost, pro základní potřeby na palubě letadla ale stačí. Podrobnosti se dozvíte přímo na stránkách operátora.

Novinka je prozatím dostupná pro uživatele Androidu. Na iOS by měla přijít v řádu týdnů. Po ukončení testovací fáze dojde k vyhodnocení a není tak zatím jasné, zda se služba dostane do ostrého provozu a jaká bude případně cena pro spotřebitele.

Diskuze (17) Další článek: Zloději ukradli pevný disk s nešifrovanými údaji bezmála 30 tisíc zaměstnanců Facebooku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,