SyQuest má soutěž i pro blbé

Neobvyklé uvítání má pro nás v těchto dnech webová stránka společnosti SyQuest – srdečně nás zve...
Neobvyklé uvítání má pro nás v těchto dnech webová stránka společnosti SyQuest – srdečně nás zve k účasti na soutěži pojmenované duchaplně IQ Test. Neodolal jsem lákavé vizi výhry a vrhl jsem se na test. Jak se brzy ukázalo, je skutečně velice jednoduchý. Je tu srovnávána vlastní mechanika SparQ s mechanikou ZipPlus v jednom sloupečku a originálním Jazem v druhém. Jak nenápadně naznačeno, kdo je pro SyQuest největší konkurent! Srovnávané položky jsou vybrány opravdu pečlivě – v potaz jsou brány pouze ceny a kapacity médií, takže není divu, že SparQ to vyhrává na celé čáře – v nejhorším případě jsou si položky rovny. Dotazník je navíc udělán tak chytře, že nelze vyplnit špatně, i kdybychom se snažili sebevíc, zaškrtnou lze pouze odpovědi správné, takže se nemusíme obávat, že bychom nebyli zařazeni do slosování. Navíc, každý zaškrkávací boxík disponuje vtipnou hláškou, radící nám, abychom začali přemýšlet, naučili se matematiku či konečně se probrali ze spánku, vždyť přeci jde o naše peníze! Ostatně, vyzkoušejte si své IQ sami …

Jak vidno, SyQuest bojuje všemi prostředky, i těmi méně čestnými, aby se SparQ ujal. V testu samozřejmě nejsou žádné nepravdivé informace, zákeřnost se skrývá v neúplnosti srovnávaných kritérií. Poněkud utažené za vlasy je srovnávat se Zipem – ten je se svou desetkráte nižší kapacitou přeci určen pro "kapánek" odlišnější použití. A Jaz? Kampak se podělo srovnání rychlostí? Patrně by šly nařknout z neobjektivnosti, přesto však, Jaz se vyrábí pro profesionální rozhraní SCSI, o tom se SparQ určenému pro domácí použití zatím může jenom zdát.

V tomto světle je pak cenové srovnání méněcenné – SparQ je dobrá mechanika a takové posmívání konkurenci SyQuestu dle mého názoru nesluší.

Váš názor Další článek: Brzy končí uzávěrka přihlášek na XII. konferenci EurOpen.CZ

Témata článku: , , ,