Symantec uvádí Norton AntiVirus 5.0 pro NT Server

Firma Symantec uvedla novou verzi produktu Norton AntiVirus 5.0 (NAV), který je určen pro Windows NT Server.
Firma Symantec uvedla novou verzi produktu Norton AntiVirus 5.0 (NAV), který je určen pro Windows NT Server. NAV 5.0 provádí automatickou ochranu NT Serveru před viry a je vybaven novými funkcemi – Quarantine, Scan and Deliver, obsahuje aktualizované mikrodefinice a zvýšenou podporu zkomprimovaných souborů.

NAV 5.0 má automatizované adiministrační funkce a brání pronikání virů na pracovní stanice.

Bezpečnost byla rovněž posílena, a sice kromě heuristického vyhledávače Bloodhound díky výše zmíněné funkci Scan and Deliver, která umožňuje administrátorům zašifrovat infikované soubory a poslat je emailem k analýze do výzkumného centra společnosti Symantec k analýze, odkud dostanou do 48 hodin řešení.

Nová volba Quarantine pak umožňuje uživatelům klientských pracovních stanic odeslat podezřelé nebo infikované soubory do karantény na izolované oblasti serveru.

Vylepšená funkce LiveUpdate zajišťuje, že administrátoři používají na ochranu své sítě aktuální virové definice a ještě obsahuje vylepšenou podporu prohledávání zkomprimovaných souborů ve formátech ZIP, LZEXE, LHA a ARJ.

Norton AntiVirus 5.0 pro Windows NT Server se dá propojit se softwarovým pluginem Norton System Center, který je určen pro Microsoft Management Console. S jeho podporou lze instalovat, konfigurovat, monitorovat a aktualizovat antivirový software z jednoho místa. Norton Event Manager pak zajišťuje centralizované hlášení alarmů.

Nový NAV 5.0 může pracovat na systémech Intel nebo DEC Alpha s operačním systémem Windows NT Server nebo Workstation 4.0 a s minimálně 16 MB RAM (doporučuje se 32 MB), s mechanikou CD-ROM a s 24 MB volného prostoru na pevném disku.

Váš názor Další článek: Warez a hrdinové od Dlouhé Lhoty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,