Symantec ukončil vývoj Sygate Personal Firewallu

Vývoj populárního Sygate Personal Firewallu (včetně Pro verze) byl ukončen 30. listopadu 2005. Skončil jak vývoj, tak i poskytování technické podpory. Po oznámení ukončení vývoje Kerio Personal Firewallu je to již druhá poměrně zásadní ztráta v oblasti bezplatných personálních firewallů. Sygate Personal Firewall je původní produkt společnosti Sygate, kterou počátkem roku pohltila společnost Symantec.

Uskutečněný krok je vcelku logický – Symantec má vlastní komerční řešení v podobě produktu Norton Personal Firewall. Uživatelům Sygate Personal Firewallu bude nabídnuta speciální cena pro upgrade na produkty z rodiny Symantec. Symantec hodlá dále vyvíjet a podporovat enterprise řadu produktů (Symantec Sygate Enterprise Protection, Symantec Sygate On-Demand, Symantec Sygate Embedded a Symantec Sygate Network Access Control).

Jen ze serveru CNET Download si Sygate Personal Firewall stáhlo více než 3.6 milionů uživatelů. V nabídce bezplatných personálních firewallů nyní zbývá například Outlost Firewall (free edition) či Zone Alarm.

Diskuze (16) Další článek: TOP žebříček virů za listopad 2005

Témata článku: , , , , , , ,