Symantec kupuje antivirové programy od Intelu

Symantec poměrně překvapivě odkupuje antivirové produkty firmy Intel; aliance mezi oběma firmami je pevnější než dříve.
Firma Symantec, nejznámější díky produkci a distribuci "programů od pana Nortona" v poměrně překvapivém ohlášení kupuje antivirové programy firmy Intel a bude je integrovat do své produkce. Na oplátku bude kompletní Norton AntiVirus integrován do LANDesk Management Suite od Intelu.

Živě komentuje: Intel nebyl příliš známý jako antivirář; má na celém světě 18000 registrovaných uživatelů svého antivirového produktu, což je skutečně hrstka i v porovnání s českými antivirovými vývojáři. Což mimochodem velmi potvrzuje slova Z. Baudyše, šéfa přední české antivirové kliniky, firmy Alwil: že se antivirový trh silně konsoliduje a bude docházet k řadě spojování a kupování, protože nemůže přežít tak velké množství vedle sebe fungujících vývojářů antivirových programů.

Intel se ve svém produktu LANDesk vždy soustřeďoval hlavně na robustní správu systému; antivirus byl spíše určitým doplňkem. Aliance se Symantecem je proto logická - Intel do LANDesku doplní antivirus světové třídy a bude se moci soustředit právě na to, co je mu nejbližší, tj. technickou správu systému. Symantec pak vyvíjí spolu s IBM "věc", o které se zatím moc neví kromě jejího pěkně znějícího názvu (Digital Immune System).

Váš názor Další článek: Sound Blaster Live! byl jen začátek

Témata článku: , , , , , ,