SyJet v testu

Poslední novinka od firmy SyQuest se ani moc nesnaží přetvářet, že je něco jiného, než vylepšená...
Poslední novinka od firmy SyQuest se ani moc nesnaží přetvářet, že je něco jiného, než vylepšená kopie Jazu od Iomegy. Největším důkazem tohoto tvrzení je její médium, které nelze na první pohled rozpoznat od cartridge pro Jaz. Teprve až na druhý pohled je možné si všimnout, že má o polovinu větší kapacitu.

Když se podíváme na ceny, kompletní SyJet seženeme za tříčtvrteční pořizovací hodnotu Jazu od Iomegy a navíc při koupi dalších disket zaplatíme za jeden megabajt pouhou polovičku toho, co je nutné platit za megabajt na jazovém médiu. Otázkou zůstává spolehlivost dat, zatím neověřená dlouhodobými testy.

Instalace paralelní verze, lépe řečeno SCSI verze s shuttle kabelem, proběhla bez problémů ve všech testovaných operačních systémech pouhým spuštěním instalačního programu. Jak je vidět z tabulky, v DOSu a Windows 95 si autoři programu dali záležet, aby se automaticky vybralo nejrychlejší nastavení, nikoliv tak ve verzi pro OS/2, kde jsme ani nenašli možnost manuálně upravit parametry ovladačů ke zvýšení výkonu.

A možnosti mechaniky? Lze na ni uložit až 1 500 obrázků, poslouchat dvě hodiny hudby, sledovat 80 minut videa, a to vše ve velmi dobré kvalitě.

Váš názor Další článek: Softwarový gigant zakládá nové výzkumné centrum

Témata článku: , , , ,