Sybase ohlašuje zlepšení všech klíčových ukazatelů

Den po Informixu zveřejnila také společnost Sybase výsledky hospodaření za 1. čtvrtletí roku 1999.
Den po Informixu zveřejnila také společnost Sybase výsledky hospodaření za 1. čtvrtletí roku 1999. Příjmy společnosti dosáhly 208 milionů dolarů oproti 206 milionům ve srovnatelném období loňského roku. Zisk dosáhl necelých 6 milionů, což při srovnání s loňskou ztrátou přesahující 80 milionů dolarů musí na management Sybase i její akcionáře působit velmi příjemně. Důvodem k uspokojení může být také zvýšení zásob hotovosti na úroveň necelých 300 milionů dolarů. Kromě nárůstu obratu a zisku zdůrazňují představitelé společnosti i pokračující zvyšování příjmů z licencí, zvláště výrazné u licencí databázových serverů – tedy hlavních produktů Sybase.

V prvním čtvrtletí uvedla Sybase na trh novou verzi Adaptive Serveru IQ, SQL Anywhere Studia a beta verze Financial Serveru, Ultra Lite Option pro SQL Anywhere a technologie Multiplex určené pro clusterování serveru IQ. Kromě uvedení zmíněných produktů byla firma aktivní i v nákupech konkurentů – akvizicí společnosti Data Warehouse Network získala předpřipravená řešení datových skladů pro vybraná odvětví.

První čtvrtletí roku 1999 bylo zároveň prvním čtvrtletím fungování nového modelu, kdy v rámci Sybase začaly pracovat relativně nezávislé divize Enterprise Solution (ES), Business Intelligence (BI), Internet Applications (IA) a již dříve vytvořená Mobile & Embedded Computing (MEC). Při bližším pohledu na uzávěrku společnosti je dobře patrné, že menší divize jsou životaschopné a vzhledem ke svému obratu vytvářejí vysoký zisk. Například Internet Applications Division, která stojí mj. za nedávno uvedeným Enterprise Application Studiem vykázala při obratu 23,5 milionu dolarů provozní zisk ve výši 3,8 milionu a divize Mobile & Embedded Computing vykázala příjmy 15,7 milionu při provozním zisku 3,1 milionu.

Váš názor Další článek: Mental Ray a Max - dokonalá súhra

Témata článku: , , , , , , , ,