Kryptoměny | Grafické karty | Podvod

Svolávací akce na grafické karty je kuriózní podvod. Prodejci je chtějí na těžbu a přeprodej

Grafické karty jsou velmi horké zboží, jejich hodnota v poslední době vyrostla možná ještě ryhchleji než bitcoin. Obzvláště to pak platí u modelů, které poskytují vysoký výkon při těžbě kryptoměn, jako je třeba Ethereum. Jedním takovým modelem je Radeon RX 580...

Právě na tento model se zaměřili někteří prodejci a e-shopy v Číně. Zákazníkům posílají e-maily se „svolávací akcí“ kvůli údajné závadě, která měla vzniknout při výrobě. Zákazníkům nabízí výměnu za GeForce GTX 1050 Ti či GeForce GTX 1060, které mají nízký těžební výkon. Někteří prodejci nabízí i peněžní náhradu.

Pokud se finta povede, prodejci velmi slušně vydělají – dokážou stejné grafické karty prodat i za několikanásobek původní ceny. Nebo je sami použijí pro těžbu, která je stále výhodnější, takže se náklady vracejí rychleji.

AMD ve spolupráci se společností XFX vydalo vyjádření, že údajná svolávací akce je podvod. Situace je to závažná (klamavé jednání, podvod na zákazníky, poškození značek a další), takže AMD už rozjelo právní kroky proti dotyčným prodejcům.

Bitcoin - těžba s tužkou a papírem

Diskuze (22) Další článek: PITVA: Rozkuchali jsme tenký překlápěcí notebook Acer Spin 5

Témata článku: , , , , , , , , , , ,