Světla na streamování: poradíme, podle čeho je vybírat

Pokud vybíráte světlo pro natáčení videa nebo streamu, FOMEI nabízí mnoho řešení. Tato česká firma má více než 30 let zkušeností na trhu a my si ukážeme několik produktů.

Při výběru světla je důležitá velikost, protože se nám osvětlení musí vejít do prostoru tak, abychom s ním mohli manipulovat. Dalším parametrem je skladnost, sestava nemusí být postavená na stálo, ale po natáčení se uklidí do skříně. Světelný výkon závisí na technice, se kterou natáčíme, na jejím nastavení a na ploše, kterou potřebujeme osvítit. Variabilita je také důležité, protože máte možnost pořídit světla s proměnlivou barevnou teplotou anebo RGB s plným rozsahem barev.

titulka stream.jpg

Světlo na streamování RGB 12 a LED ROLL 18

Tyto dva sety jsou snadné na ovládání a nezabírají téměř žádný prostor. Primárně jsou navrženy pro sedící postavu u stolu. Světlo lze připevnit na ohebný krk a ten pomocí svorky na stůl, nebo jakýkoliv kus nábytku. Polohování světla na ohebném rameni je velmi jednoduché.

ROLL18.jpg

LED ROLL 18 nabízí velmi kvalitní osvětlení s barevnou teplotou 5600 K a samotný LED ROLL lze ohýbat, protože se jedná o LED pásky všité do látky. Jako volitelné vybavení lze pořídit softbox pro rovnoměrné šíření světla. Napájet světlo můžete ze sítě nebo baterií NP-F.

RGB12.jpg

LED MINI RGB 12 umí svítit všemi barvami od Bi-color, 2500 K – 9000 K, nebo RGB režim s HSI výběrem barvy – Hue, Saturation a Intensity. Můžete využít 20 volitelných efektů, jako je plápolání svíčky, záchranka apod.  Součástí balení je silikonový difuzér a voštinový filtr. Videonávod najdete zde.

BASIC HOBBY LED, TERRONIC

Set je zajímavý svou nízkou cenou a jednoduchostí ve všech ohledech. Dvě výkonná LED světla s reflektory a upevněním na deštník, stojany a difuzní látkou pro rovnoměrné osvětlení. Celá sestava je zabalena v přepravní tašce, která se vejde do skříně a postavený je v rámci minut. Výkon LED světel je 38 W s barevnou teplotou 5600 K a velmi kvalitním podáním barev (CRI 95+). Produkt se mimo jiné nabízí i v setech s barevnými filtry a deštníky. Základní set najdete zde. Informace k rozšířenému setu jsou zde.

Obrázek1.jpg

LED ROLL 62/62 interview kit

Vysoký výkon pro váš stream nebo natáčení. LED ROLL panely se dají ohýbat, rolovat a používat velmi všestranně. Při svícení vytváří stejný efekt jako softbox. Výkon 62 W je vhodný pro větší scény anebo i stojící postavy. Světelná plocha panelu vytváří rovnoměrné měkké stíny a rovnoměrné osvětlení. Světlo má barevnou teplotu 5600 K. Rolovací světla lze použít jako panel pomocí vypínacího držáku, nebo je připevnit na jakoukoli plochu pomocí pásků suchého zipu. Součástí balení je přepravní taška a vypínací difuzní látka. Napájet světla lze přímo ze sítě, nebo baterií V-Mount. Videonávod je k vidění zde.

ROLL 6262.jpg

Více informací a produktů naleznete na www.fomei.com.

Další článek: Google hasí problém: kvůli vadné aktualizaci nefungovaly SMS na některých mobilech s Androidem