Mobilní aplikace | Statistiky

Svět loni stáhl 175 miliard mobilních aplikací. Nejvíc přispěli Číňané a Indové

Celkový počet stažených aplikací se pochopitelně stále zvyšuje. Ani rok 2017 nebyl výjimkou. Analytická společnost App Annie vypočítala, že loni lidé po celém světě stáhli 175 miliard mobilních aplikací a zisk z nich vystoupal na 86 miliard dolarů.

Co je ale možná nejzajímavější, je fakt, které země se o růst nejvíce zasloužily. Na prvních dvou příčkách se totiž drží Čína a Indie. Amerika se ocitla až na třetí pozici. Velkou mírou přispěla také Brazílie a Rusko.

Indie byla jednoznačným skokanem roku. Počet stažení aplikací zde během posledních dvou let rostl o 215 procent. Pro srovnání, v Číně to bylo o 125 procent a v USA o 5 procent. Podle App Annie za to v Indii mohlo čím dál tím rozšířenější 4G připojení.

Amerika je ale pořád významná. V průměru si zde člověk stáhl 3 aplikace měsíčně a 70 procent lidí minimálně jednu. Je to také trh, kde se na aplikacích stále hodně vydělává – lidé v Indii si je sice stahují, ale neplatí za ně. K největšímu zisku ovšem pořád dochází v Číně.

Obecně lidé podle společnosti používají mobilní aplikace víc než kdy dřív. A to na všech trzích. Průměrný uživatel má mít na telefonu až 80 aplikací, při čemž pravidelně má používat polovinu z nich. Denně s nimi stráví až 3 hodiny. Čísla se zdají být velká, ale App Annie tvrdí, že k nim má data.

Jiná analytická společnost, Sensor Tower, nedávno přišla s jinými údaji – 91,5 miliard stažených aplikací celosvětově. U obou firem je rozdíl v tom, jak shromažďovaly data. App Annie do výpočtu zahrnuje i obchody s aplikacemi pro Android třetích stran.

Váš názor Další článek: Kryptoměny padají! Bitcoin už prolomil hladinu 10 000 dolarů a dál klesá

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,