SuSE pořádá festival v instalování Linuxu

Nezvyklou akci připravuje SuSE ČR. Jedná se o „SuSE Install Fest“ a společnost SuSE chce představovat osobněji svůj operační systém. Účastníci si mohou přinést vlastní počítač a na něj jim bude nainstalován v rámci předvádění SuSE Linux 7.1 CZ včetně počeštěného balíku StarOffice 5.2.
Vše proběhne od 7. do 8. června letošního roku (tj čtvrtek a pátek příští týden) od 8 do 18 hodin. Akce se bude konat přímo v sídle firmy SuSE na Praze 9 poblíž stanice Metra Českomoravská. Vstupní poplatek bude činit 100 Kč, instalace bude zdarma. V průběhu SuSE Install Festu budou probíhat přednášky o Linuxu a soutěž o ceny. Je zde však omezení – vzhledem k omezeným prostorám a kapacitám zaměstnanců je maximální počet 100 účastníků. Na této akci bude možné také podepsat petici za použití otevřených elektronických formátů a programů (viz http://www.linux.cz/petice ).

Živě komentuje: Za stokorunu mít SuSE Linux, to není špatné. Majitelé notebooků a podobně snadno přenosné výpočetní techniky to mají jednoduché, ale majitel věčně otevřeného big toweru s kabely navěšenými všude kolem bude těžko pracně odpojovat svůj počítač jen proto, aby mu nainstalovali operační systém. Navíc to je u takto velkých strojů spojeno s převozem. Minitower se ještě přinést v ruce metrem dá, ale big tower plný disků a mechanik přece jen připomíná spíš stěhování skříně po babičce než počítače.

Další problém může být spojen s periferiemi, které uživatel má. Jedná se o všechny ty externí faxmodemy, tiskárny, scannery, monitory a další elektroniku, kterou si uživatel rozhodně s sebou nepoveze. Právě tyto periferie mohou být kamenem úrazu. Jeden můj známý takto bojuje v bludném kruhu od dodavatele/výrobce operačního systému k dodavateli/výrobci faxmodemu s tím, že se jeho jinak a jinde skvělý faxmodem (pojem ve své třídě) odmítá spojit. Vot eto těchnika.

Diskuze (5) Další článek: Toshiba má barevný displej nové generace

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,