Superčerný automobil vypadá spíš jako silueta než skutečné vozidlo

Nové YouTube video ukazuje Mitsubishi Lancer Evolution X natřený tak extrémním odstínem černé, že vypadá víc jako silueta než skutečné vozidlo.

Konkrétně se jedná o akrylový lak Musou Black. Ten podle serveru Jalopnik dokáže absorbovat 99,4 % dopadajícího světla, takže výsledkem je téměř dokonalá čerň.

Při sledování některých záběrů jedoucího Mitsubishi divák lehce nabude dojmu, že se dívá spíše na dvourozměrný objekt či pohybující se „prázdnotu“.  Celkovou iluzi ovšem poněkud narušují kola, okna a světla.

Musou Black je pochopitelně standardně určen k lakování různých figurín či uměleckých děl, nikoliv automobilů. Vydat se s takovýmto vozidlem na silnici by totiž opravdu nebyl příliš dobrý nápad.

Připomeňme, že podobný projekt loni realizovala i společnost BMW, která na svůj model X6 použila Vantablack – resp. Vantablack VBx2 (tato verze pohlcuje „jen“ 99 % světla).

Diskuze (13) Další článek: Apple zvažuje odebrat další věci z balení iPhonu. V novém dotazníku se ptá na důležitost USB kabelu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,