Sundar Pichai bude vypovídat před americkým kongresem. Google prý není politicky nestranný

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 10

Názory k článku

29. 11. 2018 12:29

Ať si podporuje koho chce, je mi to naprosto šumák..Jenže to vypadá tak, že kdyby podporovali tu "správnou stranu", tak to nikdo neřeší.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 11. 2018 11:00

Politicky bias korporace bude vdycky tak odpovidat sume biasu jejich zamestnancu at se nam to libi nebo ne.Tim, ze jsou velke hi-tech korporace vetsinou situovany v mestskem prostredi v bohatych statech, ze jejich zamestnanci budou vzdelanejsi a nadprumerne honorovani, tim vzdycky budou tahnout spis nalevo od sedlaku z Iowy.Na druhe strane nikdo nema narok na pozici ve vyhledavaci nebo pravo byt na socialni siti. Bias neni totez co cenzura.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 11. 2018 10:24

Pokiaľ viem, G je súkromná spoločnosť a nikde nie je napísané, že má byť politicky nestranná, alebo nejako politicky orientovaná, rovnako, ako akákoľvek súkromná osoba. Vyžadovať od korporácie politickú nestrannosť je naivné, presadzuje politický trend, ktorý bude maximalizovať zisk jej vlastníkov a bude to robiť, či sa to bude oranžovému otcovi s Washingtonu páčiť, alebo nie. Politicky nestranné by mali byť verejné inštitúcie, ale aj to je len ilúzia. Politická nestrannosť nie je kompatibilná s ľudskou psychológiou (niečo je sympatickejšie, iné menej, k niečomu niekto inklinuje viac, k inému menej) a tak sú viac menej všetky subjekty politicky orientované.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 11. 2018 09:00

Chlapec dělá zásadní chybu tím, že je CEO. Má držet nějaké akcie a jinak na to kašlat. Sem zvědavý co jim tak může vykládat, princip vyhledávání jim nevysvětlí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 11. 2018 18:47

Není nestranný a ukázala to třeba přímo prezidentská volba v USA. Stejně jako evropská média, už předem považoval za vítězku paní Clinton, od toho se odvíjelo řazení vyhledávání. V mnoha případech se potlačují a pod různými smyšlenými nařízeními nezobrazují odkazy na vše, co je proti současné politice globalizace, genderu, ale hlavně proti neosocialismu, kteří si někteří od studentů škol po světové politiky přejí (nebo vlastníci korporací nevím, pro ně je zmíněná globalizace největší přínos, nějaká rovnost lidí, jim ve skutečnosti nikdy nic neříkala). Kdo zastává názor, že sociální systémy jednotlivých zemí patří jejich občanům, že základní právo na migraci a její všeobecná podpora je chyba, že každý má dostat jen to, o co se zaslouží, co vybuduje, tedy minimum socialistického přerozdělování, že solidarita musí vždy být dobrovolná s možností odmítnutí, že celosvětová sociální rovnost je blud první velikosti, je onálepkován, označen za xenofoba, fašistu, zuřivého pravicového radikála. Naprosto shodnou mluvu používaly jen dva režimy, komunistický, který zatočil s imperialisty a štváči (nepřáteli lidu a lidově demokratické republiky) a nacistický, ten zase likvidoval žido-bolševiky, rasově nečité (podlidi) a vůbec každého, kdo nesouhlasil s národně socialistickou doktrínou. Nechci aby někdo jiný rozhodoval o tom, co si jiný má přečíst. Vyhledávač není od toho, aby cenzuroval, ale vyhledával. V případě politiky si vůbec nemá dovolit cokoliv měnit. Lidé si musí ověřit, dohledat skutečnosti, utvořit si názor, je přeci jasné, že nemohu věřit každému napsanému žvástu, neklesá nějak IQ lidí po světě? Jsem ochoten připustit, že by neměly být zobrazeny výsledky, které jdou proti zákonům, jako odkazy na výrobu výbušnin, dětskou a jinak závadnou pornografii, navádějící k trestné činnosti a podobně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor