Sunbird a Lightning 0.9: organizace času v podání Mozilly

Mozilla po půl roce uvolnila finální verzi samostatné aplikace Sunbird 0.9, nabízející organizaci a plánování času. Současně, s rozšířenou funkcionalitou, byl vydán i Lightning 0.9, určený pro e-mailového klienta Thunderbird. Lightning je distribuován v podobě rozšíření.

Výhoda Lightningu oproti Sunbirdu je zmíněná integrace do e-mailového klienta Thunderbird, umožňující reagovat přímo na e-maily. Příkladem je označení e-mailu jako úkolu a nastavení upomínky, nebo propojenost s adresářem kontaktů zajišťující rychlý výběr osoby. Vydání 0.9 je poslední verzí pro Thunderbird 2. Do budoucna totiž vývojáři plánují, že bude Lightning součástí e-mailového klienta Thunderbird 3.0.

Jednou z mnoha novinek je optimalizace výkonu. Především byla snížena spotřeba paměti a výrazně zvýšena stabilita. Přepracovaného zobrazení doznaly pohledy na den, týden, měsíc a na zobrazení více týdnů současně. Zvýšené podpory se také dočkaly protokoly CalDAV a iMip / iTip. Vývojáři dále opravili téměř 400 chyb, podrobný přehled změn naleznete na oficiálních stránkách.

Stahovat obě verze můžete v české podobě ze stránky Mozilla Calendar, a to pro operační systémy rodiny Microsoft Windows, Linux a Mac OS X.

Zdroj: mozillalinks.org

Diskuze (4) Další článek: Gigabyte EX58-Extreme: kvalitní základ pro Core i7

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,