Sun otevřel v Praze nové vývojové centrum za půl miliardy

Společnost Sun Microsystems včera otevřela na pražském Chodově nové vývojové centrum a nové sídlo své české pobočky. Slavnostního otevření se zúčastnila i ministryně informatiky Dana Bérová a místopředseda vlády pro ekonomiku Jiří Havel.

Objem celkových investic představuje jednak 260 milionů korun do nových pracovních míst pro špičkové odborníky a 253 milionů do technologického vybavení. V tomto novém centru bude pracovat nejprve přes 200 vývojářů, do roku 2008 se pak počítá s tím, že se jich počet zdvojnásobí na 400.

Hlavním projektem pražského vývojového centra zůstává i nadále NetBeans, nejlepší vývojové prostředí pro platformu Java. Nástroj NetBeans, který se distribuuje jako open source, si z webových stránek Sunu stáhlo již více než 9 milionů vývojářů. Kromě NetBeans se pražské vývojové centrum podílí rovněž na vývoji operačního systému Solaris, produktů Sun N1 Software (nástroj na řízení životního cyklu infrastruktury IT), Java Wireless Toolkit a platformy Java Enterprise Edition.

Zdroj: Tisková zpráva

Diskuze (60) Další článek: Intel uvedl nový dvoujádrový Xeon LV Sossaman

Témata článku: , , , , , , , , , ,