SUMo: Mějte vždy aktuální verze softwaru

Ne každý program disponuje automatickou aktualizací, ne vždy pouštíte určitou aplikaci tak často, aby vůbec měla prostor si zavčas nejnovější verzi stáhnout. SUMo to zařídí.

SUMo je roky známá utilitka sloužící k hlídání nejnovějších aktualizací softwaru, která nyní sama vyšla v nejnovější verzi. Nabízí snadné ovládání, nenáročnost na systémové prostředky počítače, rychlou a efektivní práci. To vše zcela zdarma navíc s početnou nadšeneckou komunitou uživatelů.

Skenování nebo přidávání

Program se snaží co nejvíce ulehčit uživateli práci, takže při prvním spuštění nabídne automatickou detekci instalovaného softwaru. Pokud se pro tuto možnost rozhodnete, SUMo sám zkontroluje a přidá do svého seznamu všechny nalezené instalované programy. Přenositelné aplikace tak pochopitelně nenajde.

sshot-1.png
Automatický sken, nebo si zadáte vše ručně?

Z toho důvodu je zde možnost dodání dalších aplikací ručně a to pouhým přetahováním myší spustitelných souborů do okna programu. Ten je sám načte, stáhne informace a prověří nové verze. Po počátečním vytvoření seznamu je už jen na vás, kdy zadáte SUMo povel k hledání novinek.

sshot-2.png
Detekce všech nainstalovaných programů.

Aktualizace

Po prověření aktualizací dojde k roztřídění programů do několika skupin. Tou první jsou důležité updaty, druhou méně důležité aktualizace a ve třetí skupině je software, jehož nejnovější verze je již v počítači nainstalována. V momentě, kdy se rozhodnete aktualizovat vybrané programy, SUMo vás přesměruje na vlastní web, kde si můžete nejnovější verzi stáhnout.

sshot-3.png
Nalezené programy vhodné k akualizaci.

Bohužel tuto proceduru musíte udělat manuálně, tedy nefunguje to tak, že byste zadali SUMo příkaz aktualizace, odešli si na hodinku pryč a program sám vše postahoval a nainstaloval. Aplikace funguje pouze informativním způsobem a uživatele správně přesměruje. Plnou automatiku tedy nečekejte.

sshot-4.png
Odkaz na web s připravenou nejnovější verzí.

V nastavení aplikace toho také příliš nenajdete. SUMo funguje v základu dobře, takže upravíte akorát hloubku úvodního skenu, vyplníte údaje o případném proxy serveru a změníte jazykovou lokalizaci. Tu českou zde bohužel nenajdete, takže neangličtináři se budou muset spokojit s blízkou slovenštinou.

sshot-5.png
Nastavení programu a výběr jazykových lokalizací.

Stáhnout SUMo, freeware (3,3 MB)

Diskuze (19) Další článek: Igor Staněk: Mobilní budoucnost Nvidie [Connected]

Témata článku: , , , , , , , , , ,