Style XP 2.0 – kompletní předělávka Windows XP v jednom balíku

Programů pro úpravu podoby Windows XP, pro změnu startovacích nebo přihlašovacích obrazovek je celá řada. Nový Style XP 2.0 ale všechny možnosti úpravy sdružuje do jednoho velmi příjemného balíku, se kterým si doladíte Windows XP skutečně k obrazu svému.

Style XP 2.0 je jedním zastřešujícím programem, který umožňuje nastavovat vlastní podobu prostředí. Na váběr máte z následujících kategorií:

  • Témata
  • Vizuální styly
  • Obrázky na pozadí
  • Přihlašovací obrazovky
  • Systémové ikony
  • Obrazovky při nahrávání Windows
  • Průhlednost jednotlivých položek

Navíc můžete nastavit pravidelné střídání stylů a tak si třeba nastavit automatickou změnu podoby Windows jednou za týden.

Na Style XP je zajímavé zejména to, že je jakýmsi ovládacím centrem na změnu jednotlivých často roztříštěných položek. Kdo chce měnit základní styly Windows, musí upravit určité knihovny, kdo chce měnit přihlašovací obrazovky, musí měnit soubory logonui.exe, podobně je nutné měnit obrazovky při startu Windows, je to prostě několik různých oblastí s různým přístupem.

Klikni pro větší obrázek. Klikni pro větší obrázek. Klikni pro větší obrázek.

Různé kategorie nastavitelných položek se liší jen minimálně. Nastavit vlastní vizuální styly můžete ale i bez Style XP ve standardním okně.

Style XP toto vše značně usnadňuje a sdružuje do jednoho logicky uspořádaného programu. Spolu se Style XP dostanete i několik nových stylů pro Windows, které jsou i podle mého hodně konzervativního přístupu povedené. Zajímavostí je nabídka dvou základních verzí Style XP – pro muže a pro ženy. Každá z nich má jinou sadu stylů a musím říci, že nabídka ženských stylů mne svým provedením rozhodně neoslovila. Nicméně jako muž nedokáži přímo posoudit, jestli se to třeba holkám líbit nebude.

Mimo vestavěných stylů nabízí Style XP i přímé odkazy na další styly, přihlašovací obrazovky a podobně. Odkazy vedou na server ThemeXP.org, který je centrem pro všechny možné úpravy Windows XP.

Style XP ve své nové verzi podporuje jednak kompletní možnost úpravy Windows, jednak podporuje i nový chystaný Service Pack 2 pro Windows XP. Program to není dostupný zcela zadarmo, sharewarová verze má trvanlivost jen 30 dní, pak je nutné zaplatit 20 dolarů. Nicméně vzhledem k tomu, že program funguje jen jako jednotné prostředí pro jinak dostupné úpravy Windows, za 30 dní budete mít jistě svá okna přemalovaná dle libosti a témata budete případně měnit podobně jako ty standardní ve Windows XP.

|Název Style XP 2.0
Stránky http://www.tgtsoft.com
Cena 20 dolarů (30 dní zdarma)
Stažení Pánská verze (8,5 MB)

Diskuze (59) Další článek: Dnes slaví Apple Macintosh 20. narozeniny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,