Google | Internet | Hry

Streamování her je budoucnost. Zjevně tomu věří i Google a chystá vlastní řešení

Google se chce přiživit na herním průmyslu i z jiné stránky než jen skrze aktivity herních youtuberů. Podle Kotaku chystá streamovací herní službu principiálně podobnou například GeForce Now od Nvidie. Zkrátka ke hraní nebude potřeba žádný výkonný hardware, samotná hra poběží na serverech Googlu a vám stačí jen základní streamovací krabička a rychlý internet.

Projekt nese kódové označení Yeti a je ve vývoji už nějaký ten rok, ostatně jsme o něm slyšeli již několikrát. Podle zdrojů Kotaku má jít platformu, která bude streamovat videohry ve vysoké kvalitě. Součástí by mělo být i koncové zařízení. Dá se očekávat, že to bude nějaká univerzální multimediální krabička k televizi, která zvládne streaming her a zároveň nabídne multimediální funkce jako Chromecast.

V zásadě by tak hráčům mělo být umožněno hrát i ty nejnovější a nejnáročnější hry bez nutnosti vlastnit nejmodernější PC a konzole. Postačí krabička od Googlu a kvalitní připojení k internetu.

Streamování her po vzoru seriálového Netflixu rozhodně není novinkou a vypadá to na celkem jednoznačnou budoucnost hraní. Google na ni chce být připraven.

Diskuze (33) Další článek: Micron hlásí, že výroba pamětí GDDR6 už běží. Najdete je v nových grafikách od Nvidie i AMD

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,