Seznam.cz | Stream.cz | Televize

Stream, pak Televize Seznam a teď zase Stream. Videoportál se vrací ke starému názvu

Televize Seznam, TV Seznam, Seznam.cz TV a tv.seznam.cz jsou čtyři názvy pro tři různé služby. Matoucí značení, kvůli němuž snad ani Lukačovičovi lidé nevěděli, o které službě je zrovna řeč, se teď ale trochu změní. Seznam totiž ohlásil návrat ke staré značce Stream.

Stream.cz odstartoval před 15 lety jako server pro ukládání uživatelských videí (jako YouTube), vlastních profesionálních pořadů i hudebních videoklipů. V roce 2007 v něm Seznam koupil poloviční podíl, čtyři roky nato i zbytek. A začal službu měnit. Odstranil uživatelská videa i videoklipy a od roku 2013 se zaměřil jen na původní tvorbu.

Takto Stream fungoval až do jara 2019, kdy se z něj stala součást Televize Seznam na doméně televizeseznam.cz. Jenže už o rok dříve firma založila vlastní lineární stanici pojmenovanou taktéž Televize Seznam, avšak vystupující v éteru a po kabelech jako Seznam.cz TV.

Stejně pojmenovaná Televize Seznam (televizeseznam.cz) přitom z počátku ani nenabízela živé vysílání nové stanice, byl to jen archiv vlastních pořadů doplněný o partnerský obsah jiných vydavatelů, youtuberů a dalších tvůrců, kterých je už dnes přes 260.

image.png
Stream už je zase Streamem jako býval v minulosti. Navíc obsahuje partnerskou tvorbu

A teď ta změna. To, co dříve běželo na televizeseznam.cz, se dnes vrátilo na Stream.cz. Jsou tam tedy původní pořady Seznamu, partnerský obsah i záložka se živým vysíláním. Od podzimu se doména televizeseznam.cz bude točit jen kolem klasické televize. Bude tam živý přenos, program nebo články doplňující jednotlivé pořady. Televize Seznam tak konečně bude znamenat Televize Seznam a nic jiného.

PS: V úvodu zmíněný web tv.seznam.cz nemá se Streamem ani Televizí moc společného, je to klasický program/průvodce, když chcete vědět, kdy hraje Ulice.

Diskuze (4) Další článek: Litva postavila první „hvězdnou bránu“ na světě. Míří do Polska. Snad se jednou dočkají i Praha a Brno

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,