Stream Nation: Nové úložiště výhradně pro fotografie a videa

Jeden ze zakladatelů hudební služby Deezer Jonathan Benassaya spustil nové webové úložiště Stream Nation. Oproti ostatním ale není určené pro libovolné soubory, ale pouze pro fotky a videa. Specializuje se tedy na jejich archivaci v původním rozlišení, ale zároveň pro snadnou prezentaci. Služba je v tomto případě rozdělená na Video Stream, kde najdete svá videa, a Photo Stream s obrázky.

Photo Stream.png Stream Nation.png
Photo Stream a přehrávač videa s možností stažení v různých rozlišeních včetně originálu

Oproti YouTube se služba liší v tom, že si poradí i s videem dlouhým několik hodin třeba z dovolené, které zároveň dokáže streamovat v různých kvalitách v závislosti na rychlosti připojení. V případě fotek nechybí podpora pro archivaci fotografií v RAW.

stream NAtion.png Stream Nation.png
Prohlížeč fotek a kolekce, které fungují jako složky

Služba automaticky archivuje fotky a videa z vybraných složek na počítači (Windows, OS X), alba z Ligthroomu a Picasy a k dispozici je také aplikace pro iOS. Aplikace pro Android zatím chybí. Stream Nation nakonec umí archivovat fotky a videa z propojeného Dropboxu, případně z webu zadáním adresy.

Stream Nation.png Stream NAtion.png Strem Nation.png
Klientská aplikace pro automatické zálohování fotek a videí

Zdarma Stream Nation nabízí 2 GB prostoru, plněním různých úkolů ale získáte dalších 10 GB. Pro archivací rozměrných videí to ale stačit nebude. V takovém případě služba nabízí placené tarify, které začínají na čtyřech dolarech měsíčně za 100 GB.

Stream Nation není pro každého – většině asi bude stačit klasický Dropbox a další úložiště, nicméně zajímavý může být hlavně pro ty, kteří vytvářejí především rozměrné fotografie a videa neví, kam s nimi.

Diskuze (6) Další článek: Google koupil část největšího výrobce mikrodisplejů pro HUD brýle

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,