Programování | Počítače | Raspberry Pi

Strašidelný obraz jako z chodby hradu v Bradavicích. Pohání ho starý monitor a Raspberry Pi

Fanoušci a kutilové vytváří pomocí malých minipočítačů jako Raspberry Pi různá zajímavá zařízení, včetně například chytrých zrcadel. Herní vývojář Viet Nguyen pustil takové hororové formy živého obrazu ve stylu Harryho Pottera.

Ke stavbě použil poměrně jednoduché a levné díly – okraje starého obrazu, do kterého ukryl starý displej. Monitor je připojený k minipočítači Raspberry Pi, ke kterému je rovněž připojen i levný senzor pohybu za tři dolary.

Jednoduchý skript v Pythonu pak zajišťuje, že se zobrazené video, které je standardně zastavené, při detekci pohybu spustí. Na videu je pak nádherná hororová smyčka ve stylu nakreslené vraždící princezny, která vypadá jako namalovaná z dávné minulosti. Video ale vydá za tisíce slov, takže si ho určitě pusťte na odkazu z twitteru.

S podobnými obrazy se lze setkat v luxusních zábavních prostorách Disney a dalších, v tomto případě jde ale o skvělou ukázku toho, že to jde udělat i jednoduše a levně. Více o tomto řešení naleznete na webu Hackster, strašidelná videa i efekty lze pak získat na webu AtmosFX.

Diskuze (14) Další článek: Huawei vylepšuje Head-Up Display. V noci a husté mlze pomůže řidičům rozšířená realita

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,